Punaisen Ristin punaiseen liiviin pukeutunut nainen seisoo syksyisessä maisemassa keräyslipas kädessään.

Yrityksen vapaaehtoistoiminta ja koulutukset

Kuva: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti

Vapaaehtoistoiminta Punaisessa Ristissä on oiva keino kasvattaa henkilökunnan yhteisöllisyyttä ja työn merkityksellisyyttä sekä muuttaa maailmaa paremmaksi.

Samalla viestitte arvoistanne ja rakennatte hyvinvointia konkreettisella tavalla. Työntekijöille vapaaehtoistoiminta on antoisaa ja monipuolista.

Etsitään yhdessä teidän yrityksellenne sopivat tavat auttaa. Yhteydenotot: yritykset(at)punainenristi.fi, 020 701 2000. Palvelemme arkisin klo 8.30-16.

Näin yritys voi osallistua Nälkäpäivään
Näin yritys voi osallistua Nälkäpäivään

Vapaaehtoistoiminta yrityksille

Voitte perustaa yrityksellenne nettikeräyksen, ja kutsua henkilöstön, sidosryhmät ja asiakkaat mukaan auttamaan.

Jotta keräys onnistuu, siitä kannattaa viestiä aktiivisesti. Nettikeräykseen johtavaa linkkiä voi jakaa intrassa, verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa!

Keräyksen perustaminen on nopeaa ja helppoa.

Perusta oma nettikeräys

Konttikaupalla hyvää

Tavara- tai vaatelahjoituksilla tuette Punaisen Ristin avustustyötä. Voitte järjestää yrityksessänne tavara- tai vaatekeräyksen ja sopia tuotteiden noudosta Punaisen Ristin Kontti-tavaratalojen kanssa.
Katso Konttien yhteystiedot

Kontin tuloksesta 2/3 ohjataan auttamistoimintaan Suomessa ja 1/3 katastrofirahastoon, jonka varoilla autetaan äkillisissä kriiseissä ja onnettomuuksissa Suomessa ja maailmalla. Osa lahjoitusvaatteista lähetetään kriisialueille.

Arkipyöräilyyn kannustava Kilometrikisa on kaikille avoin ja maksuton pyöräilykilpailu. 

Työ- että kaveriporukat voivat liittyä mukaan Punaisen Ristin Ketjureaktio-keräykseen osallistuessaan Kilometrikisaan.

Jokaista poljettua 25 km kohden hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 4 kg, ja yrityksesi tai joukkueesi lahjoittaa yhden euron. Yritys voi myös tuplata summan.

Mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän kuntosi kasvaa. Samalla tuet Punaisen Ristin auttamistyötä ilmastonmuutoksen hallitsemiseksi.

Siirry Kilometrikisan sivulle ja ilmoita yrityksesi mukaan!

VeriRyhmä on verta säännöllisesti luovuttava porukka. VeriRyhmän voi perustaa kuka tahansa esimerkiksi työ-, harrastus- tai kaveriporukan kesken. Esimerkiksi 5 luovuttajaa auttaa kerralla jopa 15 potilasta. Porukassa sekä apu että auttamisen ilo moninkertaistuvat!

Perusta VeriRyhmä

Yrityksenne henkilöstö on lämpimästi tervetullut osallistumaan hyödyllisiin koulutuksiimme ja liittymään Punaisen Ristin laajaan vapaaehtoisreserviin. Työnantaja voi halutessaan mahdollistaa koulutuksessa käyneen auttajan osallistumisen vapaaehtoistoimintaan myös työajan puitteissa.  

Voitte tutustua Punaisen Ristin tarjoamiin vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin ja koulutuksiin täällä.

Ensiapukoulutus on osa yrityksen työturvallisuutta. Ensiaputaitojen karttumisen lisäksi koulutus toimii työyhteisössä tapaturmia ennaltaehkäisevänä kokonaisuutena. Koulutukset räätälöidään yrityksen tarpeen mukaisesti.
Tutustu ensiapukoulutuksiin