Löydä yrityksellesi oma tapa auttaa

Kimmo Holopainen
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen (oik.) ja Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen keräsivät Töölöntorilla syksyllä 2016.
Kuvaaja: Kimmo Holopainen

Yhteistyö Punaisen Ristin kanssa on tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta. Yrityskumppanuus on täynnä mahdollisuuksia, ota yhteyttä niin etsitään juuri teille sopiva tapa auttaa.

Tilaa yrityksille suunnattu uutiskirje

Uutiskirje ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa. Se sisältää ajankohtaista asiaa ja monipuolisia ideoita yrityskumppanuuteen.

Tilaa yritysten uutiskirje >>

Yrityslahjoitukset

Rahalahjoitus

Yrityksen rahalahjoitus Punaiselle Ristille on hyvä keino osoittaa yhteiskuntavastuuta. Voit tukea lahjoituksellasi katastrofirahastoa, kotimaan toimintaa tai jotakin juuri sinun yrityksesi toimintaan sopivaa Punaisen Ristin avustusprojektia. Lue lisää yrityslahjoituksista tai

Perusta nettilipas

Perusta yrityksellesi oma nettilipas eli sähköinen keräyslipas. Sillä keräät helposti asiakkaittesi ja kumppaneittesi verkkopankin tai luottokortin kautta tekemät lahjoitukset. Lippaaseen johtavaa linkkiä voit jakaa sähköpostilla ja Facebookissa. Lippaan voi myös laittaa näkyviin yrityksen internet- tai intranet-sivulle. Lipas (tai tarvittaessa useampia) perustetaan osoitteessa http://oma.punainenristi.fi.  Ruotsin- ja englanninkieliset lippaat vastaavasti punainenristi.fi/rodakorset ja punainenristi.fi/redcross.

Bonuslahjoitus

Onko yritykselläsi järjestelmä, jossa asiakkaat saavat ostoistaan bonuspisteitä? Anna heille mahdollisuus lahjoittaa pisteensä Punaiselle Ristille. Yritykselle tämä on helppo tapa auttaa ja asiakkaat kokevat saavansa lisäarvoa, kun voivat tehdä bonuksillaan hyvää.

Katso esimerkki: Näin Finnairin bonuslahjoitus toimii

Tuoteyhteistyö

Tuoteyhteistyö on tyypillisimmillään kampanja, jossa jonkin tuotteen hinnasta lahjoitetaan osa Punaiselle Ristille. Tällöin tuotteessa ja sen markkinoinnissa voidaan käyttää Punaisen Ristin rojaltilogoa.

Pro Bono -työ

Osaamisenne ja aikanne ovat meille arvokkaita kaikissa muodoissaan. Apunne voi olla yrityksenne erityisosaamista tai johonkin Punaisen Ristin projektiin liittyvää urakkatyötä. Tarjolla on myös erilaisia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia esim. Nuorten turvataloissa.

Avustustuotteiden lahjoitus

Onko yrityksellänne mahdollisuus tarjota meille tavaraa, josta voisi olla hyötyä avustustarvikkeina? Jos haluatte lahjoittaa avustustuotteita Punaiselle Ristille, ota yhteyttä suoraan Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen.

Jotta kuljetus- ja käsittelykustannukset pysyisivät mahdollisimman pieninä, pystymme ottamaan vastaan pääsääntöisesti vain suuria avustustuotelahjoituksia.

Vaate- ja tavarakeräys

Yrityksenne voi järjestää vaate- tai tavarakeräyksen ja toimittaa kerätyt tavarat myytäväksi Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloihin. Tiedustelkaa etukäteen, mitä he juuri nyt tarvitsevat ja mitä eivät. Sopikaa etukäteen myös muista käytännön järjestelyistä ja mahdollisesta tavaroiden noudosta.

Monet Punaisen Ristin piiritoimistot ottavat vastaan puhtaita ja hyväkuntoisia vaatteita ja toimittavat ne Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen, josta ne lähetetään vaateapua tarvitseville. Kriisialueilla kaivataan varsinkin hyväkuntoisia arkivaatteita.

Kampanjat

Ketjureaktio-pyöräilykampanja

Osallistumalla Ketjureaktioon yritys voi samalla edistää työntekijöidensä hyvinvointia ja kerätä varoja Punaisen Ristin kehitysmaissa tehtävän terveystyön tueksi.

Ketjureaktio on pyöräilykampanja, joka toteutetaan kesällä yhteistyössä työmatkapyöräilyyn kannustavan Kilometrikisan kanssa. Kampanjaan osallistuvat yritykset sitoutuvat lahjoittamaan euron per jokainen työntekijän polkema 25 kilometriä.

Pyöristä Punaiselle Ristille

Pyöristä Punaiselle Ristille -kampanjassa kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Kampanjassa esimerkiksi vaateliike tai ravintola tarjoaa asiakkailleen maksun yhteydessä mahdollisuuden pyöristää loppusummaa ylöspäin. Erotus tilitetään katastrofirahastoon.

Kampanja on helppo toteuttaa ja sen voi ottaa käyttöön yksittäisten katastrofien sattuessa tai toteuttaa vuosittain toistuvana keräyksenä esimerkiksi joulun alla.

Keräykset

Nälkäpäivä-keräys

Kerätkää varoja Punaiselle Ristille osallistumalla syyskuiseen Nälkäpäivä-keräykseen.

Yritys voi perustaa nettiin oman keräyslippaan ja kerätä sinne lahjoituksia työntekijöiltä, asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta. Lippaaseen lahjoitetaan kätevästi ja turvallisesti verkkopankissa tai luottokortilla. Lippaan perustaja ja lahjoittajat voivat seurata lippaan täyttymistä reaaliaikaisesti.

Ohjeet löytyvät Nälkäpäivän kampanjasivuilta.

Työntekijät voivat lisäksi jalkautua kaduille keräämään muutamaksi tunniksi. Keräysvälineet tilataan ottamalla yhteyttä Punaisen Ristin piiritoimistoon. Piiritoimistosta voi lisäksi tilata keräyslippaan omaan toimipisteeseen sekä Nälkäpäivä-julisteita ja Kiitos-tarroja.

Hyvä Joulumieli -keräys

Keräys auttaa kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä. Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto toteuttavat keräyksen yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa.

Hyvä Joulumieli -keräykseen lahjoittaneet yritykset voivat saada näkyvyyttä tv:n ja verkkobannereiden muodossa ja samalla välittää hyvää joulumieltä myös henkilöstölle ja sidosryhmille.

Yritysjäsenyys

Punaisen Ristin yrityskannatusjäsenyys on tapa osoittaa, että yrityksenne välittää.

Kannatusjäsenenä yrityksenne osallistuu Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan tukemiseen. Yrityskannatusjäseneksi pääsee maksamalla 300 euron vuosittaisen jäsenmaksun.

Kannatusjäsenenä yritys saa jäsenetuja – esimerkiksi alennusta Punaisen Ristin ensiaputuotteista ja joulukorteista. Yrityskannatusjäsenille lähetetään myös Punaisen Ristin jäsenlehti Avun maailma neljästi vuodessa.

Lisätietoa yrityskannatusjäsenyydestä ja piirikohtaisista jäseneduista saa lähimmästä Punaisen Ristin piiritoimistosta.

Yhteistyökumppanimme - Mukana auttamassa -sivu

Mukana auttamassa on nettisivu, jonne on koottu Punaisen Ristin yrityskumppanit. Käy katsomassa, mitkä yritykset ovat mukana avun ketjussa ja millaisia hankkeita ne tukevat.

Ota rohkeasti yhteyttä, mietitään yhdessä yrityksellesi tapa auttaa!

Etsimme Red Cross Ambassadors -verkostoomme auttamisesta kiinnostuneita Punaisen Ristin puolestapuhujia ja tekijöitä. Tule mukaan tekemään hyvää omassa työyhteisössäsi.

Suomen Punaisen Ristin tavoitteena on antaa jokaiselle suomalaiselle peruskoululaiselle ensiaputaidot. Tämä olisi mahdollista yhteistyöllä!

Kampanjat