Tule mukaan Punaisen Ristin jouluun

Hanna Linnakko
Tehdään Joulu yhdessä. Voit auttaa vaikka osallistumalla Hyvä Joulumieli -keräykseen.
Kuvaaja: Hanna Linnakko

Joulumieli syntyy hyvästä tahdosta ja turvallisesta olosta. Lahjoittamalla tai ostamalla Punaisen Ristin tuotteen osoitat samalla välittäväsi ihmisistä, joilla on hätä.

Hyvä Joulumieli -keräys tuo hyvää mieltä

Keräyksen tavoite on jakaa 30 000 lahjakorttia (á 70 €), joilla vähävaraiset tai vaikeassa elämäntilanteessa olevat lapsiperheet voivat hankkia ruokatarvikkeita joulun alla. Keräys kestää jouluaattoon saakka.
 
Sinäkin voit muistaa tuntematonta lapsiperhettä ja lahjoittaa heille paremman joulun, 

Käytännölliset lahjat Punaisen Ristin verkkokaupasta

Punaisen Ristin verkkokauppa on aina auki. Valikoimassa on muun muassa ensiapu- ja turvatuotteita, sekä arjen käyttöesineitä. Saat hyvän mielen sekä itsellesi että lahjan saajalle – verkkokaupan tuotot käytetään Punaisen Ristin työn tukemiseen.
 
Kokosimme sinulle verkkokaupan jouluiset lahjavinkit. Verkkokaupasta 18.12. klo 12 mennessä tilatut tuotteet ehtivät perille vielä ennen joulua. 
 
 

Eettinen Vaikuttava lahja

Punaisen Ristin Vaikuttava lahja on toisenlainen lahjaidea. Aineettomalla lahjalla voi konkreettisesti auttaa suurimmassa hädässä olevaa. Lahja sopii annettavaksi sukupuoleen ja ikään katsomatta kenelle tahansa.

Lahjojen hinnat vaihtelevat 50 eurosta 10 euroon.

Anna toisenlainen joululahja

Kokosimme sinulle vinkit erilaisiin hyvää tekeviin lahjoihin >>

Punaisen Ristin verkkokauppaan >>

Tue itsellesi tai läheisellesi tärkeää avustuskohdetta

Sinun lahjoituksesi auttaa sotien ja luonnonmullistusten uhreja kaikkialla maailmassa sekä Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita. Voit kohdistaa tukesi myös Nuorten turvatalojen toimintaan, tai Punaisen Ristin työhön Suomessa.
 
 

Lahjoita Auta heidät takaisin jaloilleen -kampanjaan 

Miinat, pommit ja räjähteet ovat jokapäiväinen vaara lapsille ja aikuisille Syyriassa. Punainen Risti tarjoaa vammautuneille henkilöille apua kuntoutuskeskuksissa. Iso osa heistä on lapsia ja nuoria. Lahjoituksellasi autat sodassa vammautuneita pääsemään mukaan leikkiin, kouluun ja työelämään. Lue lisää kampanjasta: punainenristi.fi/syyria
 
  • Lahjoita netissä tai lähetä tekstari SPR15 numeroon 16499 (15 €)
  • Lahjoita Siirto-maksulla haluamasi summa numeroon040 135 8800
Siirto-maksu tehdään älypuhelimella ja siinä käytetään vastaanottajan puhelinnumeroa tilinumeron sijaan. Palvelu on tällä hetkellä käytettävissä OP-mobiilissa, Pivossa, S-mobiilissa ja Nordean Siirto -sovelluksessa. Rekisteröidy Siirron käyttäjäksi mobiilisovelluksessasi.
Seuraa Hyvä Joulumieli –keräystä FacebookissaTwitterissä tai Instagramissa #hyvajoulumieli - See more at: https://www.punainenristi.fi/joulu#sthash.evtdRFD5.dpuf
Seuraa Hyvä Joulumieli –keräystä FacebookissaTwitterissä tai Instagramissa #hyvajoulumieli - See more at: https://www.punainenristi.fi/joulu#sthash.evtdRFD5.dpuf
 

Puuroa koko kylälle – jalkaproteesi tarvitsevalle?

Moni katastrofialueella elävä joutuu jatkuvasti miettimään, mistä löytäisi seuraavan aterian. Auta Punaista Ristiä viemään ruokaa sinne, missä sitä ei ole tarpeeksi Tai kerää porukalla jalkaproteesi sitä tarvitsevalle.
 
Haasta ystävät ja sukulaiset "jouluaterialle" tai mukaan proteesikeräykseen. Tuotte yhdessä toivoa hädän keskelle ja saatte itselle hyvän joulumielen.
 
 

Ilmainen joululahjavinkki: Hengenpelastajan mobiilisovellus

Punaisen Ristin ilmaisen mobiilisovelluksen avulla ensiapuohjeet ja verenluovutustiedot kulkevat aina mukanasi.
 
Lataa sovellus älypuhelimeesi, ja vinkkaa sovelluksesta joulun alla ystävillesi tai auta iäkkäämpää sukulaista asentamaan se omaan puhelimeensa.
 
Sovellus on saatavilla iPhone- ja Android-puhelimiin sekä tabletteihin. Löydät sovelluksen hakusanalla "Punainen Risti".
 
 

Tukea turvapaikanhakijoille

Lue kootut ohjeet, miten voit auttaa turvapaikanhakijoita yksityisenä tai yrityksenä.
 

Kontti-kierrätystavaratalojen Joulu

Joulusiivouksen aika? Vie Konttiin tarpeettomat tavarasi, ja hanki samalla joululahjat. Kontti-tavarataloista löydät koristeet, tekstiilit ja kattaukset juhlatunnelman luomiseksi. 
 
 
Löydät Kontin joulun myös Facebookista.
 
 

Veripalvelun aukioloajat

Ojenna kätesi ja anna henkilökohtainen lahja tuntemattomalle. Suomessa tarvitaan joka arkipäivä lähes tuhat verenluovutusta, ja ennen pitkiä pyhiä verenluovuttajien tarve lisääntyy. Veripalvelulla on veripalvelutoimisto 9 paikkakunnalla. Katso toimistojen yhteystiedot ja aukioloajat, ja piipahda luovuttamassa.
 
Seuraa Veripalvelua myös Facebookissa ja Twitterissä.
 
 

Nuorten turvatalot ovat auki

Jouluna ulkopuolisuuden tunne voi korostua ja vaikeudet tuntua entistä raskaammilta. Turvatalosta saa apua joulunakin tulemalla paikan päälle, tai maanlaajuisesti chatissa.
 
Katso Turvatalojen yhteystiedot ja aukioloajat
 
Seuraa Turvataloja myös Facebookissa ja Twitterissä.
 
 

Tee uudenvuodenlupaus – vuonna 2018 tuen Punaisen Ristin toimintaa..

Esimerkiksi liittymällä jäseneksi, aloittamalla kuukausilahjoittamisen tai lähtemällä mukaan Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan vaikka ystäväksi.
 
 
 

Vaihda oma joulupakettisi kuukausilahjoitukseksi

Tuet vapaaehtoisten työtä vuoden jokaisena päivänä. Valitse kohteeksi katastrofirahasto tai vapaaehtoistyö Suomessa, tai jaa lahjoituksesi tasan näiden kesken.
 
Lahjoittamalla säännöllisesti vaikka vain yhden lounaan hinnan verran lahjoitat köyhemmän maan asukkaalle ruokaa koko kuukaudeksi. Jos kohdistat apusi kotimaan toimintaan, tuet muun muassa ystävätoimintaa ja nuorten turvataloja.
 
Liity kuukausilahjoittajaksi >>
 

Pyydä ystävät mukaan verkossa

Tykkäämisellä on merkitystä. Seuraa Punaisen Ristin toimintaa sosiaalisessa mediassa: tykkää, peukuta, kommentoi.
 
Pyydä kavereitakin tykkäämään - jos jokainen teistä pyytää yhden uuden ystävän mukaan, meitä on esimerkiksi Facebookissa pian yli 150 000.
 

Miten tämä tehdään:

2. Klikkaa sivun vasemmassa reunassa olevaa "Kutsu kavereita tykkäämään tästä sivusta" -linkkiä
3. Kutsu joukko ystäviäsi tykkääjiksi
4. Kiitos sinulle!
 

Joko olet itse mukana Punaisen Ristin sosiaalisessa mediassa?

 

Apua Jouluun. Sinun avullasi. Kiitos!

 

Laura Kotila

Tutustu Suomen Punaisen Ristin kampanjoihin ja ajankohtaisiin keräyksiin.

Leena Koskela / Suomen Punainen Risti

Kolmen vuoden välein kokoontuva yleiskokous on Suomen Punaisen Ristin korkein päättävä elin, joka päättää järjestön toiminnan suunnasta ja valitsee korkeimmat luottamushenkilöt.

Kimmo Holopainen

Punainen Risti julkaisee Avun maailma -jäsenlehteä sekä kuukausilahjoittajille suunnattua Apua-lehteä. Muita julkaisujamme ovat vuosikertomukset, järjestön säännöt sekä Punaisen Ristin toimintaa ohjaava laki ja asetus.

Jarkko Mikkonen

Suomen Punainen Risti on humanitaarista työtä tekevä kansalaisjärjestö, yksi Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun 190 yhdistyksestä. Vapaaehtoisten tukena työskentelee palkattua henkilökuntaa ympäri Suomea.

Jarkko Mikkonen

Suomen Punainen Risti hankkii avustustarvikkeita sekä kansallisiin että kansainvälisiin avustusoperaatioihin.

Leena Koskela / Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin hallitus 2017–2020
 

Puheenjohtaja
Pertti Torstila

Varapuheenjohtajat
Ann-Mari Audas-Willman
Otto Kari
Sami Laitinen

Hallituksen jäsenet
Henri Backman
Outi Forsblom
Eija Karine
Katja Kuusela
Marju Pihlajamaa
Markku Suokas
 

Suomen Punaisen Ristin valtuusto 2017–2020
(varajäsenet suluissa)

Valtuuston puheenjohtaja
Pirkko-Liisa Ollila

Najmus Sakib Bin Sayeed

Suomen Punaisen Ristin face-to-face -varainhankkijat eli feissarit hankkivat uusia kuukausilahjoittajia katastrofirahastolle ja kotimaan toimintaan.

Suomen Punaisen Ristin lausuntoja

Hallituksen puheenjohtajan, pääsihteerin sekä valtuuston puheenjohtajan puheita vuosittain löydät vasemmalla olevan valikon kautta.

Punaisen Ristin uusi nuorten blogi käsittelee monipuolisesti erilaisia Punaisen Ristin teemoja.