Kaksi hymyilevää nuorta naista keskustelee aurinkoisessa ulkoilmassa.

Nuorten turvatalot

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Nuorten turvatalossa kuunnellaan ja etsitään ratkaisuja, kun asiat menevät solmuun kotona tai muualla. Turvatalosta voi kysyä mistä tahansa nuoruuteen tai vanhemmuuteen liittyvästä asiasta – yhtä lailla arkisesta huolesta kuin elämän kriisistä. 

Jokaisella on oikeus turvallisiin ihmisiin. Turvatalot toimivat nuoren ja tämän perheen omista lähtökohdista käsin. Meihin voi ottaa yhteyttä verkon kautta, soittamalla milloin tahansa tai tulla suoraan käymään Nuorten turvatalolla. Voit tulla oma-aloitteisesti ja ilman ajanvarausta. Turvatalojen apu on maksutonta.

Toimintamme perustuu nuoren ja hänen läheistensä omaan vapaaehtoisuuteen. Tilapäismajoitus on päihteetön.

Jälkeenpäin oon ajatellu, että mitähän mulle nyt kuuluisi, jollen olisi soittanut Turvatalon summeria.
Turvatalosta apua saanut Niko

Tukea, turvaa ja toimintaa

Tarjoamme apua nuorille ja heidän läheisilleen ajanvarauksella  valtakunnallisesti verkossa.

Turvatalot sijaitsevat viidellä paikkakunnalla. Apua on saatavilla arkisin ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Tarjoamme nuorelle turvallisen yösijan tarvittaessa. 

Nuorten turvatalot toimivat myös verkossa suomeksi ja ruotsiksi Sekasin-chatissa.

Turvataloon voi ottaa yhteyttä nuori itse tai kuka tahansa hänen voinnistaan huolta kantava. Apua ja tukea on tarjolla monipuolisesti, joten pohditaan yhdessä, missä kaikessa voimme olla avuksi.

Turvatalossa on tarjolla myös kiinnostavia vapaaehtoistehtäviä.

Tervetuloa Nuorten turvataloon!

Tule käymään tai soita meille. Tarjoamme keskusteluapua nuorille ja vanhemmille kasvotusten ja valtakunnallisesti verkossa. Lisäksi saat meiltä apua unirytmin löytämiseen sekä itsenäistymiseen. Tarvittaessa tarjoamme nuorelle myös tilapäisen majoituksen. Voit ottaa yhteyttä omasta aloitteestasi, etkä tarvitse lähetettä. 

Lue lisää tarjoamastamme avusta

Haluatko toimita nuorten tukena? Nuorten turvataloilla auttavat alan ammattilaiset ja vapaaehtoiset yhdessä. Tarjoamme vapaaehtoisille monenlaisia auttamisen paikkoja. Parannetaan yhdessä maailmaa!

Tule mukaan auttamaan

Nuori, haluaisitko äänesi kuuluville ja osallistua ajankohtaiseen keskusteluun netissä? Digiraati-toiminnassa voit osallistua ja vaikuttaa turvallisissa ja ohjatuissa verkkokeskusteluissa.

Keskustelut ovat nimettömiä ja niissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Kulloinkin käynnissä olevaan raatiin voi osallistua omien voimavarojen ja aikataulujen mukaan joustavasti silloin, kun se itselle parhaiten sopii.

Äänesi pääsee kuuluville, sillä jokaisesta keskustelusta viestitään somen lisäksi myös nuorten kanssa päätöksiä ja töitä tekeville tahoille. 

Katso, mistä Digiraadissa keskustellaan seuraavaksi
ja tule mukaan vaikuttamaan! (Toistaiseksi vain suomeksi)

Aikuinen, haluaisitko keskustella nuorten kanssa jostain organisaatiollenne tärkeästä aiheesta? Digiraati on siihen mainio väline.

Lue lisää Digiraadista ja ota meihin yhteyttä. (Toistaiseksi vain suomeksi)

Sinun tuellasi nuori saa vaikeassa elämäntilanteessa aikuisen kuuntelijan ja katon päänsä päälle.

Lahjoita Nuorten turvataloille

Oletko alan ammattilainen ja kiinnostunut Turvatalojen toiminnasta tai yhteistyöstä kanssamme? Lue lisää

Väärinkäytöksistä ja epäkohdista ilmoittaminen

Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalo on turvallinen ympäristö toimia. Jokaisessa organisaatiossa ja yhteisössä voi tapahtua väärinkäytöksiä ja epäasiallista toimintaa. On tärkeää, että tieto epätoivotusta toiminnasta tulee ilmi mahdollisimman pian. Näin voidaan selvittää, mistä on kyse ja tarvittaessa ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin.

Jos sinuun on kohdistunut Nuorten turvatalotoiminnassa uhka- tai vaaratilanne, olet kohdannut epäasiallista toimintaa tai sinulla on epäily epäasiallisesta toiminnasta Nuorten turvatalossa

  • Ole pian yhteydessä Nuorten turvatalon johtajaan. Vastuu tilanteen selvittämisestä ja tarvittavista toimista on Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalon johdolla. Nuorten turvatalojen johtajien yhteystiedot löydät tästä.
  • Jos haluat kertoa kokemuksesi nimettömänä, voit tehdä sähköisen ilmoituksen Suomen Punaisen Ristin First Whistle ilmoitusjärjestelmän kautta. Järjestelmästä lähtee automaattinen viesti Suomen Punaisen Ristin sisäiselle tarkastajalle.
    • Väärinkäytösepäilystä voidaan ilmoittaa paitsi verkossa, myös sähköpostilla suoraan sisäiselle tarkastajalle (riika.viik@redcross.fi), kirjeitse Tehtaankatu 1a 00140 Helsinki (Kirjekuoreen tulee tehdä merkintä ”Luottamuksellinen/ilmoitus väärinkäytösepäilystä)
    • Henkilötietoja käsitellään Punaisen Ristin vapaaehtoisrekisterin tietosuojaselosteen mukaisesti. Lisätietoja tästä.
Minun on annettu puhua juuri siitä mikä on ollut ajankohtaista. Vaikka se ei ollutkaan se, miksi alun perin tulin.
Keskusteluapua saanut nuori
Olin huolissani tyttäreni jaksamisesta ja unen vähyydestä. Pienessä ajassa tytär sai asiaa korjattua teidän avustuksellanne.
Unirytmitys-apua saaneen nuoren vanhempi
YouTube-upotuksen esikatselukuva
Kaikille asioille voi tehdä jotain. Nuorten turvataloilla ammattilaiset ja vapaaehtoiset toimivat nuoren ja tämän perheen omista lähtökohdista käsin. Ratkaisuja etsitään yhdessä.
 Päättäjä, haluatko tietää mitä nuoret ajattelevat itsenäistymisestä?
Itsenäistyvät nuoret osaksi yhteiskuntaa
Nuorilla on oikeus turvalliseen digitaaliseen tukeen
Nuoret haluavat turvallisia, yhteisöllisiä ja nuoria arvostavia digitaalisia toimintaympäristöjä