Valmiina auttamaan 24/7

Kuva: Saara Mansikkamäki/Suomen Punainen Risti

Lahjoittamalla Nälkäpäivään olet mukana tukemassa kriiseihin varautumista Suomessa.  

Punainen Risti on valmiudessa auttamaan äkillisen onnettomuuden tai kriisin kohdanneita niin paikallisesti kuin valtakunnan tasolla. 

Talosta ei saanut hakea mitään romahdusvaaran vuoksi, joten vaatteet ja ruoka-apu olivat todella tarpeellisia.
Tulipalossa apua saanut, nainen, yli 65-vuotias.

Yksin ei tarvitse selviytyä

Hädän hetkellä kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Viime vuosina Punainen Risti on auttanut äkillisen onnettomuuden tai kriisin kohdanneita katastrofirahaston avulla useammin kuin kolmesti viikossa.

SPR auttoi todella paljon siinä hetkessä. Nopeasti sai ensihätään apua ja oli mukava päästä keskustelemaan asioista mitä mielessä liikkui.
Tulipalossa apua saanut, nainen, alle 30-vuotias.

Apua suuronnettomuuksissa ja yksilön kriiseissä

Koulutetut vapaaehtoisemme ovat valmiina auttamaan viranomaisten tukena vuoden jokaisena päivänä. Äkillinen avuntarve voi olla seurausta esimerkiksi tulipalosta, liikenne- tai luonnononnettomuudesta, henkilön katoamisesta tai väkivaltatilanteesta.

Kriisi voi koskettaa useaa henkilöä tai koko yhteiskuntaa esimerkiksi suuronnettomuuden yhteydessä. Tällaisia ovat viime vuosikymmeninä olleet esimerkiksi koulusurmat, Konginkankaan bussiturma ja koronaviruspandemia.

Koronapandemian aikana Punainen Risti avusti Hyvinkään sairaalaa varautumisessa ja toimitti sairaalan käyttöön telttoja ja kalusteita. Nälkäpäivä-lahjoituksilla tuetaan Punaisen Ristin valmiutta toimia kriisitilanteissa Suomessa.
Koronapandemian aikana Punainen Risti avusti Hyvinkään sairaalaa varautumisessa ja toimitti sairaalan käyttöön telttoja ja kalusteita. Nälkäpäivä-lahjoituksilla tuetaan Punaisen Ristin valmiutta toimia kriisitilanteissa Suomessa. Kuva: Anni Koponen / Suomen Punainen Risti

Näin lahjoituksesi auttaa kotimaassa

Punainen Risti tarjoaa henkistä tukea äkillisen tilanteen järkyttämille ihmisille ja auttaa heitä palaamaan arkeen kriisin jälkeen. Käytössä on myös psykologien valmiusryhmä, joka saadaan hälytettyä nopeasti paikalle.

Tuossa tilanteessa oli tärkeää, että vierellä on koko ajan ihminen, joka neuvoo ja opastaa. Omat aivot eivät oikein toimi kriisin keskellä.
Tulipalossa apua saanut, nainen, 50-vuotias.

Autamme viranomaisia myös käytännön toimissa, kuten evakuoinnissa ja ihmisten rekisteröimisessä, hätämajoitusten ja kuljetusten järjestämisessä, tiedon ja avustustarvikkeiden jakamisessa sekä kadonneiden ihmisten etsinnöissä.

Materiaaliapua tarjoamme esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneille.

Ilman Punaisen Ristin apua olisimme olleet tyhjän päällä. Apu tuli heti, kun sitä eniten tarvitsi, ei viikkojen päästä.
Tulipalossa apua saanut, nainen, 50-vuotias.

Valmiutta on ylläpidettävä koko ajan. Punainen Risti kouluttaa ja harjoittelee paikallisesti muun muassa ensiavun, henkisen tuen ja ensihuollon tehtäviin. Valmiussuunnitelmat laaditaan aina yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa.

Lahjoita nyt

Lahjoittamalla Nälkäpäivään tuet Punaisen Ristin kotimaan valmiutta ja työtä kriisitilanteissa myös omalla paikkakunnallasi. Jokainen lahjoitus on tärkeä.

  • 50 eurolla koulutetaan uusi henkisen tuen vapaaehtoinen
  • 180 eurolla tulipalossa kotinsa menettänyt saa vaatteet

Kiitos, että autat!