Suomen Punaiselta Ristiltä 200 000 euroa Sahelin avustusoperaatioon

Sarah Oughton/IFRC
Lapsia vedenhakumatkalla Sakabalan kylässä Malissa.
Kuvaaja: Sarah Oughton/IFRC

Sahelin alueen maat kärsivät ruokakriisistä, joka koskettaa yli 16 miljoonaa ihmistä. Humanitaarisen avun tarve Sahelilla on valtava.

- Ruokakriisille on monia syitä. Kriisi johtuu muun muassa ruuan hinnan noususta maailmanmarkkinoilla ja yhteisöjen köyhyydestä Sahelin alueella. Myös epäonnistuneet sadot ovat osasyy kriisiin. Tilannetta pahentaa Malin sisäinen konflikti, joka pakottaa ihmiset pakenemaan. Pakolaisuudella on laajoja seurauksia myös naapurimaissa, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan apulaisjohtaja Päivi Laurila.

Suomen Punainen Risti tukee Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) työtä Sahelilla. Työ, jota Suomen Punainen Risti rahoittaa 200 000 euron summalla, keskittyy Malin pohjoisosiin ja Nigerin pohjoisosiin.

- Malissa ja Nigerissä Punainen Risti on järjestänyt ruokajakelua, jakanut siemeniä viljelyyn ja hankkinut polttoainetta vesijärjestelmän ylläpitämiseksi, Laurila kertoo

Suomen Punainen Risti on jo aiemmin tänä vuonna lähettänyt rahaa kansainvälisen Punaisen Ristin työhön Senegalissa, Burkina Fasossa ja Tsadissa.

- Senegalissa Suomen Punaisen Ristin tuella jaetaan työkaluja ja Burkina Fasossa ruokakuponkeja ja siemeniä. Lisäksi Sahelilla työskentelee suomalainen avustustyöntekijä, Laurila kertoo.

Suomen Punainen Risti on tukenut Sahelin avustusoperaatiota vuonna 2012 yhteensä 3,15 miljoonalla eurolla. Summasta Nigeriin ja Maliin on lähetetty 1,8 miljoonaa euroa, Senegaliin ja Burkina Fasoon 1 miljoona euroa ja Tsadiin 350 000 euroa. Apu koostuu ulkoasiainministeriön tuesta ja Punaisen Ristin katastrofirahaston varoista.

Apua tarvitaan

Katastrofirahastoon voi lahjoittaa:

Suoraan tilille: 221918-68000

Soittamalla lahjoituspuhelimeen: p. 0600 12220, 20,12 €/puhelu + pvm