Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Punaisen Ristin suojelijaksi

Tasavallan presidentin kanslia
Kuvaaja: Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Suomen Punaisen Ristin pysyväksi suojelijaksi.

Suomen Punaisen Ristin virallisena suojelijana tasavallan presidentti suojelee ilman eri päätöstä tai ilmoitusta ihmisten auttamiseksi tapahtuvaa Suomen Punaisen Ristin humanitaarista vapaaehtois- ja avustustoimintaa.

Punaisen Ristin sääntöjen mukaan ”Tasavallan presidentti voi olla järjestön suojelijana suostumuksensa mukaisesti”  (Laki Suomen Punaisesta Rististä  238/2000) eli lain mukaan asiaan tarvitaan presidentin aktiivinen suostumus.

Tasavallan presidentin ja Punaisen Ristin yhteistyöllä on pitkät perinteet. Suojelijan tehtävän lisäksi jo 1930-luvulta alkaen tasavallan presidentti  on myöntänyt järjestön ansiomerkit ja lain mukaan ” Tasavallan presidentti päättää järjestön ansiomerkkien myöntämisestä valtioneuvostossa ilman valtioneuvoston ratkaisuehdotusta.”

Tasavallan presidentin toimiminen Punaisen Ristin suojelijana on kunnianosoitus paitsi järjestölle myös ennen kaikkea niille tuhansille vapaaehtoisille, joiden ansiosta Punainen Risti on säilynyt maamme johtavana avustusjärjestönä jo yli 135 vuotta.

Kampanjat