Punainen Risti valmistautuu SuomiAreenaan

Ismo Haanaho
Wiikhallin pystytystä Tunisiassa 2011. Wiikhalleja pystytetään Porin SuomiAreenalle kaksi kappaletta ohjelma- ja ruokateltoiksi.
Kuvaaja: Ismo Haanaho

Punainen Risti on tänä vuonna SuomiAreena-tapahtuman pääyhteistyökumppani. Heinäkuun puolivälissä Porissa järjestettävän tapahtuman valmistelut ovat jo pitkällä.

Punaisen Ristin toiminta esittäytyy Porin keskustassa satojen vapaaehtoisten ja työntekijöiden voimin 16.-19.7. 

Liisantorin valtaa telttakylä

Punainen Risti on näyttävästi esillä Liisantorille rakentuvan telttaleirin myötä. Leiri muodostuu lähes sadasta perheteltasta, jollaisiin Punainen Risti evakuoi esimerkiksi katastrofialueella kotinsa menettäneitä ihmisiä. Tapahtuman ajan teltat toimivat vapaaehtoisten, henkilökunnan ja vieraiden majoituspaikkana.

– Liisantorin esittelykierroksilla kävijöillä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan siihen, miltä oikea pakolaisleiri näyttää, kertoo tapahtumakoordinaattori Tiina Jakonen. – Liisantorilla pääsee tutustumaan myös katastrofialueilla välttämättömiin  vedenpuhdistusyksiköihin ja maastoajoneuvoihin.

Ohjelmaa ja tekemistä moneen makuun

Punaisen Ristin monipuolinen toiminta esittäytyy Liisantorin lisäksi Kauppatorilla ja sen läheisellä Eetunaukiolla. Kävijät voivat tulla käymään esittelypisteillä, jotka ovat auki keskiviikosta perjantaihin klo 10-17. Tarjolla on joka päivä myös tietoiskuja ja keskusteluita, joihin osallistuu monia tunnettuja kulttuurin ja politiikan nimiä. Luvassa on lisäksi esimerkiksi flashmob ja improvisaatioteatteria.

– Tarjolla on varmasti innostavaa toimintaa ja ohjelmaa jokaiseen makuun! Tavoitteenamme on esitellä toimintaamme monipuolisesti niin, että mahdollisimman moni kävijä löytäisi juuri häntä kiinnostavan näkökulman Punaiseen Ristiin, Jakonen kertoo.

Punaisen Ristin ohjelmaan voi tutustua myös ennakkoon.

Vapaaehtoisuuden voimaa

Tapahtuma on erityisesti tänä vuonna osoitus vapaaehtoistoiminnan voimasta.  

– Punaisen Ristin ei olisi ollut mahdollista olla mukana näin laajasti SuomiAreenassa ilman niitä satoja vapaaehtoisia, jotka ovat tulevat rakentamaan ja pyörittämään tapahtumaa yhdessä työntekijöidemme kanssa, Jakonen kertoo.  – SuomiAreenasta rakentuu aivan ainutlaatuinen tapahtuma!