Punaisen Ristin ohjelma SuomiAreenassa käynnistyy tänään

Jarkko Mikkonen

Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja työntekijät jatkavat vielä tänään Liisantorin telttaleirin ja Kauppatorin näyttelytilojen rakentamista Porissa. Luvassa on myös mielenkiintoista ohjelmaa.

Punaisen Risti on tänä vuonna SuomiAreenan pääyhteistyökumppani ja tapahtumassa näyttävästi mukana yli 200 vapaaehtoisen ja työntekijän voimin.

Telttaleiri viimeistelyä vaille valmis

Liisantorin valloittavan telttaleirin pystytys alkoi jo sunnuntaina. Rakentaminen on edennyt nyt viimeistelyvaiheeseen. Leiri koostuu lähes sadasta teltasta ja niissä yöpyy SuomiAreenan aikana 200-300 Punaisen Ristin vapaaehtoista, työntekijää ja vierasta. Samoja perhetelttoja käytetään myös pakolaisleireillä.

- Haluamme tarjota edes pienen vilauksen siitä, millaista elämä tällaisessa leirissä voisi olla, kertoo tapahtumakoordinaattori Tiina Jakonen.

Majoittujille on teltoissa retkisängyt ja lämpimään suihkuun pääsee leirin vieressä olevalla koululla. Ruokailu hoituu leirin kenttäkeittiöstä.

Myös yleisöllä on mahdollisuus tutustua telttaleiriin keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Lisätietoja ohjelmasta

Ensikosketus ohjelmaan

Liisantorin lisäksi Porin Kauppatorille rakennetaan tiistain aikana näyttelytiloja, joissa esitellään Punaisen Ristin monipuolista toimintaa. Mukana on myös evakuointisairaala, jota esitellään ensimmäisen kerran Eetunaukiolla Suomiareena.fi-lavalla tiistaina klo 12.30. Esittelijöinä toimivat avustustyöntekijät Leena Railimo-Saares ja Virpi Teinilä.

Liisantorilla järjestetään tiistai-iltana myös ensimmäinen leirinuotiotapahtuma. Klo 20.30 käynnistyy keskustelutilaisuus otsikolla ”Kannattaako maailmalle viedä apua?”. Keskustelijoina ovat mm. kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila, opetusministeri Krista Kiuru ja Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov. Illan esiintyjänä toimii näyttelijä-laulaja Mari Rantasila.

Tervetuloa mukaan paikan päälle tai verkon kautta!

SuomiAreena on yleisölle ilmainen ja avoin tapahtuma. Kaikki Punaisen Ristin ohjelma löytyy osoitteesta www.punainenristi.fi/suomiareena.

Tapahtumia voi myös seurata verkossa. Punaisen Ristin verkkosivuille, Facebook-sivulle ja Twitteriin päivitetään koko tapahtuman ajan kuulumisia ja tunnelmia paikan päältä. MTV3 tekee suoraa lähetystä SuomiAreenasta klo 8.00-20.00 tiistaista perjantaihin. Suoraa lähetystä ja nauhoituksia tapahtumasta voi seurata verkossa osoitteessa katsomo.fi/suomiareena.