Tilaa ensiapupäivystys tapahtumaan

Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti

Suomen Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoiset ovat edesauttamassa onnistuneiden tapahtumien syntyä. Tarjoamme tapahtumajärjestäjille kokonaisuuden, johon kuuluvat ensiapu, päihdetyö sekä hiv-työ / seksuaaliterveystyö.

Tapahtumajärjestäjä voi valita tapahtumaan parhaiten sopivat toimintamuodot:

  • Ensiapu (maksullinen)
  • Päihdetyö (maksuton)
  • Hiv/seksuaaliterveystyö (maksuton)

Vapaaehtoisemme muistuttavat juhlijoita siitä, että myös tapahtumissa ja festareilla on hyvä pitää huolta itsestä ja muista. Vapaaehtoiset toimivat moniammatillisessa yhteistyössä, turvaten tapahtuman onnistumista ja turvallisuutta. 

Tilaa ensiapupäivystys

Voit tilata tapahtumaasi ensiapupäivystyksen oman alueesi SPR:n osastosta.

Yhteystiedot >>

Päihdetyö ja HIV-työ tapahtumissa

Samalla sopimuksella voit tilata tapahtumaan myös päihde- ja hiv-työn. Ellei tapahtumassa tarvita ensiapupäivystystä, näitä palveluita voi tiedustella osoitteesta [email protected] tai numerosta 044-2938051.

Päihdetyö tapahtumissa

SPR:n Päihdetyön vapaaehtoiset päivystävät vuosittain noin 60 tapahtumassa ympäri Suomea. Vapaaehtoiset kulkevat yleisön joukossa pareittain etsien aktiivisesti kontaktia juhlijoihin. Tavoitteena on vähentää päihdekokeiluja sekä niistä aiheutuvia haittoja.

Päihdetyö ei ole mukana tapahtumassa moralisoimassa vaan herättämässä keskustelua ja ajatuksia. Keskustelua käydään asiakkaan ehdoilla ja häntä kiinnostavista aiheista.

Päihdetyön materiaalit

Vapaaehtoiset jakavat tapahtumassa selviytymis-settejä. Särkyvää-setti sisältää esitteen, haavapyyhkeen, laastarin ja kondomin. Esitteessä on tietoa päihteistä, ensiavusta, virustartunnoista sekä rikosuhripäivystyksestä. Tarkoitus on muistuttaa onnistuneen juhlinnan keinoista. Tavoitteena on vaikuttaa päihdetietoisuuteen, -asenteisiin ja -käyttäytymiseen.

Päihdetyön vapaaehtoiset

Päihdetyön vapaaehtoisen tunnistaa punaisista liiveistä, joiden selkäpuolella on teksti päihdetyö. Päivystäjät ovat täysi-ikäisiä ja heidät on koulutettu tehtäväänsä.

HIV-työ tapahtumissa

Joillain paikkakunnilla on mahdollista saada tapahtumaan mukaan Hiv-työn vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset jakavat tapahtumissa kesäkumeja, ja heidän kanssaan voi keskustella mm. seksitaudeista, niiden tartuntatavoista sekä ehkäisystä. Hiv-työn vapaaehtoiset tunnistaa kesäkumi-paidoista.