Nälkäpäivä alkoi muotinäytöksellä Joensuussa

Ville Kokkola
Ville Kokkola
Ville Kokkola
Ville Kokkola

Alkoholiton kuohujuoma, vaahtokarkit, tunnelmaa kohottava musiikki ja ammattitaitoinen juonto toivat Joensuun Kontti-tavarataloon oikean catwalk-tunnelman.

Punaisen Ristin Kontissa järjestettiin Nälkäpäivä-keräyksen aloituspäivänä ensimmäistä kertaa muotinäytös. Idea näytöksen järjestämisestä oli muhinut Kontin henkilökunnan mielissä jo kauan ja työntekijä Tanja Nevalaisen opiskeluprojekti laittoi vauhtia rattaisiin.

Kontin myyntivalikoimasta koottujen asukokonaisuuksien malleina toimivat järjestön vapaaehtoiset ja henkilökunta. Muotinäytöksessä nähdyt asut suunniteltiin yhteistyössä Kontin työntekijöiden ja mallien kanssa.

Vapaaehtoinen Kari Helotie osallistui ensimmäistä kertaa elämässään muotinäytökseen.

- Hienolta tuntui, vaikka vähän kyllä jännitti. Kyllähän tämä oli ainutkertainen kokemus, Helotie kommentoi suoritustaan hymyssä suin.

Yleisö seurasi muotinäytöstä kiinnostuneena. Annukka Sarsa osui paikalle sattumalta ja kehui muotinäytöstä mukavan yllättäväksi tapahtumaksi. Hannu Tikkanen tuli paikalle kuultuaan ennakkoon tapahtumasta ja antoi positiivista palautetta onnistuneista järjestelyistä.

- Mukava, että järjestetään vähän erikoisempaakin toimintaa, Tikkanen kehui.

Ensimmäistä kertaa laajempi ohjelma

Kontin päällikkö Susanna Jalkanen kertoo, että Nälkäpäivä-keräyksen yhteyteen järjestetään nyt ensimmäistä kertaa laajempi kolmipäiväinen ohjelma.

Kontin Nälkäpäivä-keräyksen ohjelma jatkuu perjantaina kahvitarjoilun ja lauantaina lasten lauantain merkeissä. Kontissa on kolmen päivän aikana lisäksi erikoistarjouksia.

- Muotinäytös sujui niin hyvin, että lähdemme laajentamaan ideaa, Jalkanen hehkuttaa.

Teksti: Johanna Kokkola