Kakkukahvilta kylkiasentoon

Kimmo Holopainen
Kimmo Holopainen
Kimmo Holopainen
Kimmo Holopainen

Maanantaina 9. maaliskuuta tuli kuluneeksi tasan 130 vuotta Suomen Punaisen Ristin historian ensimmäisestä ensiapukurssista vuonna 1885. Tuolloin opetustilana toimi Helsingin rautatieaseman 3. luokan odotussali.

Osaatko sinä auttaa, jos satut ensimmäisenä onnettomuuspaikalle?

Tutustu ensiapuohjeisiin ja ilmoittaudu kurssille osoitteessa www.punainenristi.fi tai soita Punaisen Ristin valtakunnalliseen ensiapukoulutusnumeroon 020 701 2376 (8,35 snt/puh + 17,17 snt/min). Suoraan ensiapukurssikalenteriin pääset tästä.

Parin korttelin päässä tapahtumapaikalta, Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin koulutuskeskuksessa Kampissa, merkkipäivää juhlistettiin työn merkeissä ensiapua opetellen.

Kursseja oli käynnissä samanaikaisesti kolme: kaksi ensiavun EA1-peruskurssia sekä hätäensiapukurssi pidemmälle ehtineille ja kertaajille.

Täysin huomiotta merkkipäivää ei tietenkään jätetty, sillä Punainen Risti tarjosi tauolla kaikille päivän kurssilaisille kakkukahvit.

Tarjoilu oli iloinen yllätys Joona Erkkilälle ja Kati Turuselle, jotka olivat tulleet kertaamaan taitojaan hätäensiapukurssille. Erkkilä kertoi tarvitsevansa ensiaputaitoa työnsä puolesta.

– Työskentelen kylmätekniikan alalla, jäähdytyksen ja lämmönsiirron parissa. Ensiaputaito on edellytys, että niissä hommissa voi työskennellä. Käytännössä en ole onneksi sitä vielä koskaan tarvinnut, Erkkilä jutteli.

– Minun mielestäni kaikkien pitäisi hallita ensiaputaidot. Aina voi sattua ensimmäisenä esimerkiksi paikalle.

Puheterapeuttina työskentelevä Turunen kertoi tarvitsevansa ensiaputaitoa varsinkin harrastuksessaan.

– Toimin pelastuskoirayhdistyksessä, joka on mukana Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa Vapepassa. Voimassaoleva ensiaputodistus on hälytysryhmässä välttämättömyys, Turunen kertoi.