Rasisminvastaisella viikolla ilmaiskonsertteja ympäri Suomea

Punaisen Ristin valtakunnallinen rasisminvastaisen viikon Asennematka-kampanja järjestää ilmaisia konserttitapahtumia seitsemässä kaupungissa eri puolilla Suomea.

Punainen Risti kampanjoi rasismia vastaan 16.- 21.3. järjestämällä erilaisia konsertteja, tapahtumia ja tempauksia eri puolilla Suomea. Tällä kertaa lähdetään myös asennematkalle Rovaniemeltä Helsinkiin.

Olethan mukana Asennematkalla!

Etnisen syrjinnän ehkäiseminen ja kotouttamisen edistäminen on osa Punaisen Ristin perustoimintaa. Rasistinen ajattelu on selkeässä ristiriidassa Punaisen Ristin periaatteiden kanssa, jotka korostavat inhimillisyyttä ja tasapuolisuutta. Punaisen Ristin hallinnoima valtakunnallinen Ei rasismille! –hanke tekee rasisminvastaista työtä.

Haluamme puhua moniarvoisen ja yhdenvertaisen yhteiskunnan puolesta, jossa kaikilla on samanlaiset mahdollisuudet toimia ja vaikuttaa. Meillä kaikilla on kollektiivinen vastuu yhdenvertaisen ilmapiirin luomisessa.

Asennematka rohkaisee puuttumaan arjen rasismiin

Punaisen Ristin valtakunnallinen rasisminvastaisen viikon Asennematka-kampanja järjestää ilmaisia konserttitapahtumia seitsemässä kaupungissa eri puolilla Suomea. Konsertit ja tapahtumat ovat kaikille ilmaisia.

Asennematkan tarkoituksena on rohkaista ihmisiä puuttumaan asenteisiin, käytökseen ja arjen rasismiin. Arkiset pienet teot, oma asenne ja käytös ratkaisevat. Kampanjan suojelija on pääministeri Alexander Stubb.

Kiertuerekalla Rovaniemeltä Helsinkiin

Asennematka lähtee liikkeelle Rovaniemeltä. Rovaniemen konsertissa esiintyy Kasmir, joka saattaa kiertuerekan matkalle. Kemissä lauteille nousevat Stig ja Musta Barbaari. Vaasassa lavalle astuvat Fredrik Furu & Houseband ja Siru Airistola. Iisalmessa ja Joensuussa nähdään Markojuhani Rautavaara. Kouvolassa koetaan Suomirockin nouseva nimi Pimeys.

Kiertuerekka saapuu Helsinkiin YK:n rasisminvastaisena päivänä. Helsingin juhlakonsertissa Savoy-teatterin lavan valloittavat Prinssi Jusuf ja Kuningasidea. Keikkalavoilla kuullaan ja nähdään myös muita huikeita esiintyjiä eri puolilla Suomea.