Avustustyöntekijöitä Haitiin

Jethro J. Sérémé / American Red Cross / IFRC
IFRC

Hurrikaani Matthew’n tuhojen laajuus Haitilla on alkanut paljastua. Suomen Punainen Risti lähettää Haitiin ICT- ja viestintäammattilaisia avustustehtäviin.

Näin voit auttaa Haitin hurrikaanin uhreja

Hätäapua on mahdollista antaa nopeasti mm. Nälkäpäivänä tehtyjen lahjoitusten ansiosta

Lahjoita tekstiviestillä SPR numeroon 16499 (15 €)

Lahjoita verkkopankissa

Lahjoita MobilePaylla numeroon 040 135 88 00

Katso muut lahjoitustavat 

Viranomaisten mukaan 336 ihmistä on kuollut, ja jopa 1,4 miljoonaa haitilaista on vailla kotia sekä välitöntä apua.
 
Suurin tarve on väliaikaisille suojille, puhtaalle vedelle ja hygieniatarvikkeille. Haitilla on puhjennut myös koleraepidemia puhtaan veden ja viemärivesien sekoittuessa toisiinsa.
 
Kolera iskee herkästi juuri luonnonkatastrofien yhteydessä.
 

Ilman toimivaa infrastruktuuria myös avustustyö on vaikeaa

Talojen lisäksi on sortunut siltoja, ja liikenne on paikoin pahoin ruuhkautunut. Tietoliikenne- ja puhelinyhteydet ovat katkenneet pahiten kärsineillä alueilla saarivaltion pohjois- ja eteläosissa. 
 
Kansainvälinen Punainen Risti lähettää paikalle logistiikkatiimin hoitamaan avustustarvikkeiden hankintaa ja jakelua, vesiasiantuntijoita varmistamaan puhtaan veden saantia sekä ICT-asiantuntijoita palauttamaan tietoliikenneyhteyksiä. 
 
Suomen Punainen Risti lähettää alueelle tänään ICT-ammattilaisen sekä myöhemmin tällä viikolla viestintäammattilaisen kuukaudeksi. Lisää henkilöapua ollaan valmiina lähettämään sitä mukaa, kun tarpeet tarkentuvat. 
 
Suomen Punaisella Ristillä on yli 1 600 koulutetun avustustyöntekijän reservi muun muassa tietotekniikka- ja logistiikka-ammattilaisia, hoitohenkilökuntaa, muonittajia ja viestintäammattilaisia.
 
Avustustyötä tehdään yhdessä Haitin Punaisen Ristin, Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liiton sekä paikallisten ammattilaisten kanssa.