Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus Sunniva Drakelle

Maria Santto / Suomen Punainen Risti
Uudellamaalla tunnustuksen sai Sunniva Drake. Hänet palkittiin Helsingin Narinkkatorilla rasismin vastaisen viikon avajaistapahtumassa.
Kuvaaja: Maria Santto / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri valitsi Ennakkoluulottomaksi edelläkävijäksi tänä vuonna ihmisoikeusaktivisti Sunniva Draken.

Drake on osoittanut omalla toiminnallaan ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta hakiessaan vastauksia ja ratkaisuja maahanmuuton sekä kotoutumisen pulmakohtiin. Tinkimättömästä tavastaan tunnettu Drake on esimerkki henkilöstä, joka on omilla valinnoillaan vaikuttanut moniarvoisen lähiyhteisön ja yhteiskunnan kehittymiseen.

Drake työskentelee Espoon kaupungin kirjastopalveluiden aluejohtajana. Draken ennakkoluulottoman asenteen myötä maahanmuuttajataustaisten työntekijöiden osuus on kasvanut kirjaston henkilökunnassa.

Se on vaikuttanut siihen, että kirjastossa saa nykyisin palvelua 11 eri kielellä ja toiminta on monipuolista. Esimerkiksi satutunteja pidetään useilla kielillä, kirjastossa kokoontuu kirjallisuuspiirejä ja nuorille on suunnattu omaa toimintaa.

Punainen Risti jakaa rasisminvastaisella viikolla 20.–26.3.2017 tunnustuksia yhteisöille ja yksittäisille henkilöille, jotka ovat edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua.