Pertti Torstila jatkaa Punaisen Ristin puheenjohtajana

Mari Vehkalahti / Suomen Punainen Risti
Leena Koskela / Suomen Punainen Risti
Leena Koskela

Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi on valittu suurlähettiläs Pertti Torstila järjestön yleiskokouksessa Helsingissä. Hän on johtanut järjestöä jo kolme vuotta.

Pertti Torstila asuu Helsingissä, mutta hän on kotikuntansa Hämeenlinnan osaston jäsen. Hän aloitti vapaaehtoisena jo koulupoikana ja on säännöllinen verenluovuttaja ja keräyslahjoittaja.

Järjestön varapuheenjohtajiksi on valittu Ann-Mari Audas-Willman (Vaasa), Otto Kari (Helsinki) ja Sami Laitinen (Oulu).  

Hallitukseen valittiin lisäksi Henri Backman (Tampere), Outi Forsblom (Tikkala), Eija Karine (Savitaipale), Katja Kuusela (Espoo), Marju Pihlajamaa (Punkalaidun) ja Markku Suokas (Turku).

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Pirkko-Liisa Ollila (Kangasala) ja varapuheenjohtajaksi Päivi Kuntze (Turku). Lisäksi valittiin valtuuston jäsenet ja heidän varajäsenensä.

Helsingin Finlandia-talossa kokoontuu yli tuhat Punaisen Ristin toimijaa lauantaista sunnuntaihin 10.–11.6.2017.

Punainen Risti on tulevaisuuden rakentaja

Torstila sanoo, että turvapaikanhakijat ovat kahden vuoden ajan olleet Punainen Ristin työn keskipisteessä, mutta järjstö ei ole yhden asian liike.

– Järjestö tekee lukemattomia työtunteja kaikilla inhimillisen avustustyön saroilla Suomessa ja maailman kriisialueilla. Ystävätoimintamme parhaimmillaan on vastaus eriarvoisuuden, yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjuntaan. Asenteet Suomessa ovat koventuneet. Heikkojen tukemista ei välttämättä nähdä tärkeänä, myönteisenä asiana. Edessä on iso työmaa.

–  Suomen Punainen Risti on tulevaisuuden rakentaja, joka ei tyydy nojaamaan menneisyyden menestystarinoihin. 140-vuotisella järjestöllämme on ollut suuri rooli itsenäisen Suomen 100-vuotisessa historiassa. Toimintamme vaiheet kertovat maamme kasvusta köyhästä avuntarvitsijasta vauraaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi, jolla on varaa ja halua auttaa muita omassa maassa ja rajojemme ulkopuolella, Torstila muistuttaa.