Nälkäpäivä käynnistyi vauhdikkaasti ympäri Suomen

Mari Vehkalahti / Suomen Punainen Risti
Maria Santto / Suomen Punainen Risti
Mari Vehkalahti / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys on käynnistynyt iloisissa tunnelmissa ympäri Suomea. Lipaskeräys jatkuu lauantaihin saakka.

Ensimmäisten lipaskerääjien joukossa Helsingin Kolmen Sepän aukiolla oli Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja Pertti Torstila.

– Kunpa joskus tulisi päivä, että humanitaarista apua ei tarvittaisi. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin täysin toinen, avun tarve maailmalla on valtava, Torstila kertoo.

Nälkäpäivänä kerätään varoja sotien ja katastrofien uhrien auttamiseksi. Tällä hetkellä apua tarvitaan etenkin konfliktista ja kuivuudesta kärsivässä Jemenissä. Jemenissä yli 20 miljoonaa ihmistä tarvitsee apua. Saastuneen veden ja puutteellisen hygienian vuoksi jopa 569 000 ihmistä on sairastunut koleraan.

Jemenissä on pitkään kestänyt humanitaarinen kriisi, ja tilanne pahenee. Vaikka kriisi ei näy päivittäisessä uutisvirrassamme, ihmisten hätä on suuri ja apua tarvitaan, Torstila muistuttaa.

Puheenjohtaja Torstila haluaa kiittää Nälkäpäivän vapaaehtoisia lipaskerääjiä ja lahjoittajia.

Maailma tulee paremmaksi ainoastaan silloin, kun teemme asioita yhdessä. Meitä kaikkia tarvitaan Nälkäpäivänä.

Iloisia reaktioita Helsingin päärautatieasemalla

Lipaskerääjäksi lähtenyt Laura Koskinen oli heti aamutuimaan vilkkaalla paikalla aseman edustalla. Kiireiset työmatkalaiset pysähtyvät lahjoittamaan tunnistaessaan Punaisen Ristin liivin ja lippaan.

Keräys on alkanut hienosti. Ihmiset ovat ilahtuneita, että nyt saa auttaa ja osallistua, Koskinen iloitsee.

Koskinen on toista kertaa Nälkäpäivä-kerääjänä. Koskinen kertoo, että aikoo kerätä torstaina ja perjantaina tunnin ennen työpäivänsä alkua.

Miksi en tulisi, tämä on niin helppo tapa auttaa. Tuntuu hyvältä, kun lipas tulee konkreettisesti hetki hetkeltä painavammaksi kädessä. Tiedän, että apu menee perille.

Kaikki mukaan Suomen suurimpaan lipaskeräykseen

Nälkäpäivä-keräys järjestetään lähes jokaisella Suomen paikkakunnalla. Lipaskerääjiksi ovat tervetulleita kaikki, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Kerätä voi oman aikataulun mukaan ja jo puolella tunnilla on merkitystä. Suomen suurimmissa kaupungeissa voi lähteä keräämään ilman ennakkoilmoittautumista. Lähimmän lippaidenjakopisteen voi katsoa osoitteesta nälkäpäivä.fi.

Nälkäpäivään voi lahjoittaa:

  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
  • Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5173
 

Kampanjat