Ketjureaktiossa pyöräillään Syyriassa vammautuneiden hyväksi

Jussi Rastas / Suomen Punainen Risti
Jussi Rastas / Suomen Punainen Risti

Yrityksille ja yhteisöille suunnattu Ketjureaktio kannustaa työmatka- ja arkipyöräilyyn sekä vastuullisuuteen. Polkijoiden työnantaja tai pyöräilijät lahjoittavat euron jokaisesta joukkueen polkemasta 25 kilometristä. Lahjoituksilla tuetaan vammautuneiden kuntoutuskeskuksia Syyriassa.

Ilmoittautuminen on alkanut!
  • Lue lisää ja ilmoittaudu Ketjureaktioon
  • Tule mukaan myös Kilometrikisaan
  • Ketjureaktio ja Kilometrikisa jatkuvat 22.9.2018 saakka.
  • Kisaan voi tulla mukaan missä vaiheessa tahansa.

Punainen Risti auttaa vammautuneita kuntoutuskeskuksissa eri puolilla Syyriaa. Vammautuneista suuri osa on lapsia ja nuoria. Keskuksissa potilaat saavat fysioterapiaa, proteeseja, ortopedisiä apuvälineitä, kainalosauvoja, pyörätuoleja ja henkistä tukea.

- Syyrian sodassa eri syistä vammautuneiden ihmisten tarkkaa määrää ei tiedetä. Mutta se tiedetään, että terveydenhuoltoa ja vammaispalveluita tarvitsevien määrä kasvaa koko ajan. Useilla ei ole ollut sodan vuoksi pääsyä tai mahdollisuutta saada apua terveysongelmiinsa ja nyt he ovat vielä isomman lääkintäavun tarpeessa tai pysyvästi vammautuneita, sanoo Lähi-idän alueella Suomen Punaisen Ristin edustajana toimiva Johanna Klinge.

Klinge korostaa, että avun tarve tulee jatkumaan vielä vuosia. Suomen Punainen Risti tukee terveystyötä Syyriassa.

Kilometrikisa innostaa ja palkitsee
 

Ketjureaktio järjestetään yhteistyössä Kilometrikisan kanssa. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa kisassa joukkueen pyöräilemät kilometrit merkitään Kilometrikisan laskuriin. Eniten pyöräilleet joukkueet palkitaan ja ne osallistuvat kuukausittaisiin arvontoihin.

Ketjureaktioon osallistui viime vuonna 183 joukkuetta, jotka polkivat yli 66 000 euroa sodan uhrien auttamiseksi Syyriassa.