Suomen Punainen Risti johtaa kenttäsairaalaa Bangladeshissa

Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti
Punaisen Ristin avustustyöntekijät Paula Kamppuri-Oporta ja Inari Listo tarkastivat 7-vuotiaan Salim Ullahin vointia kenttäsairaalassa.
Kuvaaja: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti

Päivittäin sairaalassa hoidetaan noin sataa Myanmarista paennutta ihmistä. Kenttäsairaala on toiminut jo poikkeuksellisen pitkään.

Sinä voit auttaa:
  • Lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti)
  • Lahjoittamalla verkossa
  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
  • Lahjoittamalla MobilePay:lla ja Pivolla numeroon 1001
  • Tilisiirrolla tilille FI06 2219 1800 0680 00, viite 5186
  • Keräyslupa: POL-2015-8798 & ÅLR 2017/7556/26.10.2017
 
Yleensä kenttäsairaalat toimivat noin neljä kuukautta katastrofista, ja sitten tarvikkeet luovutetaan paikalliselle terveysviranomaiselle toiminnan jatkamiseksi. 
 
Apu on siis luonteeltaan hätäapua, jolla on tarkoitus tilapäisesti auttaa ylikuormittuneita paikallisia toimijoita esimerkiksi luonnonkatastrofin tuhojen jälkeen.
 
Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaala Bangladeshin Cox’s Bazarissa avattiin lokakuussa 2017.
 

Kiitos lahjoittajien, pystymme viemään apua perille

Bangladeshin Cox’s Bazarissa avun tarve on pitkäaikainen. Eri arvioiden mukaan alueen leireillä asuu reilusta 800 000:sta miljoonaan Myanmarista paennutta ihmistä. 
 
Yhdessä Norjan Punaisen Ristin kanssa perustetussa kenttäsairaalassa on yli puolen vuoden aikana hoidettu jo yli 25 000 ihmistä. Sairaalassa on työskennellyt tähän mennessä yli 90 Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää. 
 
Muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen pituisilla komennuksilla on ollut muun muassa teknikoita, lääkäreitä, sairaanhoitajia, logistiikkoja sekä taloushallinnon ja viestinnän ammattilaisia. 
 
Suomen Punaisen Ristin lisäksi avustustyöntekijöitä on tullut 16 muusta kansallisesta yhdistyksestä, mm. muista Pohjoismaista, Kanadasta, Uudesta-Seelannista, Sveitsistä, ja lisäksi Kansainvälisen Punaisen Ristin Komitealta (ICRC), yhteensä jo lähes 500 ammattilaista.
 
60-paikkaisen sairaalan lisäksi leireillä kiertää liikkuva klinikka, jonka henkilökunta arvioi terveystilannetta, antaa perusapua ja ohjaa vakavammin sairaat potilaat kenttäsairaalaan. Merkittävä potilasryhmä on raskaana olevat ja synnyttävät naiset. 
 
Tutustu sairaalaan tarkemmin klikkaamalla kuvaa: