Ensiapu on elämäntaito - tiedätkö mitä ensiapuryhmät tekevät?

Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Teemu Ullgrén / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin ensiavun vapaaehtoiset päivystävät vuosittain tuhansissa tapahtumissa ympäri Suomea. Päivystysryhmiä on lähes jokaisella paikkakunnalla.

Lähes 250 Punaisen Ristin ensiapuryhmää auttavat vuosittain jopa 15 000 henkeä eri tapahtumien ensiapupäivystyksissä.

Päivystäjät antavat tarvittavan ensiavun ja kotihoito-ohjeet pieniin vammoihin ja ohjaavat tarvittaessa autettavat lisäavun piiriin.
 
Ensiapupäivystäjät osaavat myös tunnistaa hätätilapotilaan, hälyttää lisäapua ja antaa hätäensiapua ammattiavun saapumiseen asti.
 
Ensiaputaitojen lisäksi ensiapuryhmässä voi oppia myös radiopuhelinten käyttöä, suunnistusta, ryhmän johtamista ja kouluttamista.
 

Miksi ensiaputoiminta on tärkeää?

Mitä useampi ihminen osaa auttaa hätätilanteessa, sitä turvallisempi kaikilla on olla. 
 
Ensiaputoiminta on myös osa Punaisen Ristin valmiutta; jos alueellasi tapahtuu onnettomuus, osaavia auttajia on lähellä. 
 

Miten pääsen ensiapupäivystäjäksi?

Punaisen Ristin vapaaehtoisia ensiapuryhmiä on sadoilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Lähimmän ryhmän löydät helpoiten ottamalla yhteyttä ensiapuryhmien vastuuhenkilöihimme alueesi Punaisen Ristin piiritoimistoissa. 
 
Päivystämään pääset, jos olet täysi-ikäinen, harjoittelet säännöllisesti Punaisen Ristin ensiapuryhmässä ja sinulla on voimassa oleva päivystyskortti sekä tarvittava ensiapukoulutus. 
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
 
Kiinnostaako jokin muu vapaaehtoistehtävä? Katso täältä lisää auttamismahdollisuuksia.