Uncle Ben’s tukee Punaisen Ristin kehitysyhteistyötä

Saara Mansikkamäki / Suomen Punainen Risti
Zimbabwelaisen Chiwengan kylän pojat täyttämässä vesisäiliöitä.
Kuvaaja: Saara Mansikkamäki / Suomen Punainen Risti

Uncle Ben’s tukee Suomen Punaisen Ristin työtä puhtaan veden ja toimeentulon hyväksi lahjoittamalla jokaisesta viikkojen 34-42 aikana myytävästä riisipaketista viisi senttiä.

Uncle Ben’s tukee kehitystyötä

Jokaisesta viikoilla 34-42 myydystä Uncle Ben’s riisipakkauksesta lahjoitetaan viisi senttiä Suomen Punaisen Ristin kehitysyhteistyöhön.

Kampanja toteutetaan samanaikaisesti myös Ruotsissa ja Norjassa.

Yhteistyö on osa Uncle Ben’sin vastuullisuustyötä.
 
Tavoitteena on, että Uncle Ben’s riisi tulee vuoteen 2020 mennessä sataprosenttisesti viljelijöiltä, jotka viljelevät riisiä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 
 
Kampanja toteutetaan samanaikaisesti myös Ruotsissa ja Norjassa. Lahjoitus kohdennetaan Suomen Punaisen Ristin kehityshankkeisiin.  
 

Puhtaan veden puute tuo ongelmia

Chiwengan kylässä Zimbabwessa kärsitään kuivuudesta. Ruuantuotanto ja puhtaan veden saanti on pitkään ollut vaikeaa. Veden puute on aiheuttanut paljon ongelmia myös paikallisessa sairaalassa.
 
Chiwengan sairaalan lähin kaivo oli ennen tunnin kävelymatkan päässä ja vesi jouduttiin jakamaan eläinten kanssa. Suojaamattomista kaivoista haettu vesi oli saastunutta, mikä aiheutti sairauksia.
 

Porakaivot ja aurinkoenergia auttavat

Punaisen Ristin tuella Chiwengaan on rakennettu porakaivo. Vesi pumpataan kaivosta ylös aurinkoenergian avulla ja se kulkee putkia pitkin kouluille ja terveysklinikoille. 
 
Juokseva vesi on vaikuttanut koko kylän hyvinvointiin. Alueen koulussa oppilaat joutuivat aiemmin juomaan likaista ja suolaista vettä, mikä aiheutti tauteja. Jos ei juonut, oppilaat pyörtyilivät kesken koulupäivän.
 
Nyt koulun yhdeksänvuotias oppilas Natalie Chikwashiwa iloitsee yhdessä luokkakavereidensa kanssa siitä, että raikasta, kylmää vettä saa juoda välitunneilla.
 
Zimbabwe on hyvä esimerkki siitä, kuinka Suomen Punaisen Ristin kehitysyhteistyö tuottaa hedelmää.
 

Puhdas vesi on elinehto

Joka yhdeksäs ihminen maapallolla kärsii puhtaan veden puutteesta ja joka kolmannella ei ole käytössään kunnollista vessaa. 
 
Likainen vesi ja huono hygienia aiheuttavat tartuntatauteja, jotka voivat olla hengenvaarallisia. Esimerkiksi ripuli, malaria, hengitysinfektiot ja tuberkuloosi ovat yleisiä sairauksia, joita voidaan vähentää hygieniaa parantamalla ja lisäämällä ihmisten tietoa siitä, miten estää sairauksien leviäminen.
 
Punaisen Ristin tavoitteena on vahvistaa yhteisöjä monin tavoin. Kehityshankkeissa muun muassa koulutetaan vapaaehtoisia, lisätään ihmisten terveystietoutta sekä rakennetaan vesipisteitä ja vessoja esimerkiksi koulujen ja sairaaloiden yhteyteen. Paikalliset ihmiset ovat aktiivisesti mukana edistämässä yhteisönsä kehittämistä.
 

Kehitystä yhteistyökumppanien tuella

Lahjoittajien ja yhteistyökumppaneiden tuki on ensiarvoisen tärkeää Punaisen Ristin kehitysohjelmissa. 
 
Yrityskumppanuus on täynnä mahdollisuuksia, ota yhteyttä niin etsitään yrityksellenne sopiva tapa auttaa.