Bonaqua tukee Punaisen Ristin kehitysyhteistyötä puhtaan veden hyväksi

Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti
Myanmarilaisia lapsia käsipesulla.
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti auttaa haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä esimerkiksi rakentamalla vesipisteitä, kunnostamalla saniteettitiloja ja kouluttamalla hygieniasta.

Bonaquan kampanja
  • Bonaquan 0,33 litran pullojen monipakkaus on valtakunnallisessa myynnissä päivittäistavarakaupoissa. Jokaisesta myydystä pakkauksesta lahjoitetaan viisi senttiä Suomen Punaisen Ristin kehitysyhteistyöhön. Kampanja jatkuu vuoden 2019 loppuun.

Bonaqua lahjoittaa viisi senttiä jokaisesta myydystä 0,33 litran pullojen monipakkauksesta Suomen Punaisen Ristin kehitysyhteistyöhön. Kampanja jatkuu vuoden 2019 loppuun.

Monessa maassa veden hakeminen on naisten ja lasten vastuulla. He joutuvat kulkemaan pitkiä matkoja saadakseen vettä, joka on usein likaista ja juomakelvotonta.

Joka yhdeksäs ihminen maailmassa kärsii puhtaan veden puutteesta ja joka kolmannella ei ole käytössään kunnollista vessaa.

Suomen Punainen Risti auttaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä puhtaan veden ja kunnollisen sanitaation pariin esimerkiksi rakentamalla vesipisteitä kyliin, kunnostamalla koulujen vessoja ja jakamalla tietoa hygieniasta ja tartuntataudeista.

Tällaista työtä tehdään parhaillaan esimerkiksi Burundissa, Etelä-Sudanissa, Zimbabwessa, Myanmarissa ja Afganistanissa.

Konflikti ja kuivuus vaikeuttavat veden saantia Etelä-Sudanissa

Etelä-Sudan on maailman hauraimpia valtioita. Noin kuusi miljoonaa eteläsudanilaista kärsii puhtaan veden ja sanitaation puutteesta, mikä lisää sairastumisen ja esimerkiksi koleraepidemian riskiä.

Etelä-Sudanissa Rumbekin alueella Suomen Punainen Risti lisää ihmisten tietoja terveydestä, hygieniasta ja sanitaatiosta ja parantaa heidän pääsyään puhtaan veden pariin.

Pienetkin askeleet, kuten saippuoiden jakaminen ja tehokas käsienpesu, ovat tärkeitä. Viime vuonna Etelä-Sudanin Punaisen Ristin koulutetut vapaaehtoiset järjestivät hygieniakoulutuksia viidessä koulussa ja yhdeksässä yhteisössä.

Rumbekissa Punaisen Ristin kehitysyhteistyö tavoittaa kymmenen koulua ja yli 3 000 koululaista, 15 000 perhettä ja 900 Punaisen Ristin vapaaehtoista. Paikallisten vapaaehtoisten kouluttaminen on tärkeää, sillä he voivat neuvoa yhteisöjensä jäseniä myös tulevaisuudessa ja toimia nopeasti katastrofin sattuessa.

Myanmarissa jaetaan terveystietoa ja varaudutaan tulviin

Punaisen Ristin apu lähtee aina paikallisista tarpeista. Myanmarissa monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ovat toistuva ongelma, jotka vaikuttavat vuosittain miljoonien ihmisten elämään.

Paikallisista yhteisöistä rekrytoitavat vapaaehtoiset antavat terveysvalistusta etenkin äideille ja lapsille kylissä. Lisäksi Myanmarissa parannetaan puhtaan veden saantia sekä sanitaatiota yhteisöissä ja kyläkouluissa. Käsienpesu ja hyvä hygienia vähentävät tehokkaasti esimerkiksi ripulin leviämistä.

Myanmarin kaupunkialueilla Punainen Risti auttaa ihmisiä varautumaan esimerkiksi sadekauden riskeihin ja estämään tauteja, jotka leviävät seisovan veden ja huonon hygienian välityksellä. Yhteisöjä on autettu parantamaan muun muassa veden säilytystä ja sanitaatiota.