Espanjan Punainen Risti mukana auttamassa bussiturman uhreja

Avustustöihin on osallistunut 40 Espanjan Punaisen Ristin työntekijää ja vapaaehtoista. Seitsemän Punaisen Ristin ambulanssia kuljetti onnettomuuden uhreja sairaaloihin.

Espanjan Punainen Risti on osallistunut Malagan bussionnettomuuden uhrien auttamiseen lauantaista lähtien.

Lauantaina paikalla oli 40 Espanjan Punaisen Ristin työntekijää ja vapaaehtoista. Seitsemän Punaisen Ristin ambulanssia kuljetti onnettomuuden uhreja sairaaloihin.

- Onnettomuuden uhreja oli avustamassa mm. Punaisen Ristin sairaanhoitajia, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä Malagan alueelta. He jakoivat kolarissa mukana olleille juotavaa ja huopia ja antoivat henkistä tukea, kertoo Espanjan Punaisen Ristin tiedottaja Olivia Acosta.

Myöhemmin Espanjan Punaisen Ristin psykologit vierailivat uhrien luona sairaaloissa ja antoivat henkistä tukea tulkkien avustuksella.

- Kriisiavun antamista on jatkettu yhteistyössä paikalle saapuneiden Suomen Punaisen Ristin psykologien kanssa, Acosta kertoo.

Paikallisella Punaisella Ristillä on hyvä auttamisvalmius ja pitkä kokemus yhteistyöstä Malagan viranomaisten kanssa, joten järjestö pystyy avustamaan onnettomuuksien pelastustehtävissä nopeasti ja tehokkaasti.

 Lue lisää Punaisen Ristin avusta bussiturman uhreille ja omaisille

Kuva: Jon Nazca