Punainen Risti auttaa Chilessä

Punainen Risti auttaa maanjäristyksen uhreja Chilessä, jossa lauantaina 27. helmikuuta iskenyt voimakas, 8,8 Richterin maanjäristys on aiheuttanut suurta tuhoa.

Chilen Punainen Risti on pelastanut järistyksen uhreja yhteistyössä maan viranomaisten kanssa. Chilen Punaisella Ristillä on 43 paikallisosastoa Bio-Bion ja Maulen alueilla, joihin järistys iski pahiten. Paikalliset vapaaehtoiset ovat osallistuneet pelastustöihin ja antaneet loukkaantuneille ensiapua.

Sähkö- ja vedenjakeluverkosto ovat kärsineet maanjäristyksestä, ja osa järistysalueen sairaaloista on vahingoittunut. Myös tietoliikenneyhteydet ovat kärsineet pahoja tuhoja, minkä vuoksi tarkkaa kuvaa tuhojen laajuudesta ei vielä ole saatu.

Kansainvälinen Punainen Risti on antanut katastrofirahastostaan 205 000 euroa, jolla pystytään hankkimaan hätäapua 3 000 perheelle. Punaisen Ristin alueellisesta katastrofivalmiuskeskuksesta Panamasta lähtee tänään asiantuntijatiimi arvioimaan tilannetta ja auttamaan Chilen avustustyössä.

Chilessä, jossa ihmiset elävät jatkuvan maanjäristysuhan alla, on varauduttu maanjäristyksiin hyvin. Maan viranomaiset jakavat ruokaa kotinsa menettäneille ja pystyttävät kenttäsairaaloita vahingoittuneiden sairaaloiden tilalle yhdessä Chilen Punaisen Ristin kanssa. Paikallinen Punainen Risti on ollut kehittämässä maansa katastrofivalmiutta ja kouluttanut ihmisiä toimimaan onnettomuustilanteessa.

Keräys on käynnissä, apuasi tarvitaan

Chilen maanjäristyksen uhrien auttamiseen voi lahjoittaa rahaa puhelimitse 0600 414141 (puhelun hinta 20 € + pvm), lahjoittaa netissä osoitteessa www.lahjoita.fi. tai katastrofirahaston tilille numero 221918-68000.

Lisäksi vapaaehtoiset ovat jo useissa kaupungeissa kadulla lippaiden kanssa. Keräysliivejä ja –lippaita voi hakea Punaisen Ristin keskustoimistosta (osoite Tehtaankatu 1 a) ja piiritoimistoista eri puolilta Suomea.

Täältä voit noutaa keräyslippaan

Levitä sanaa avustustyöstämme ja lataa banneri yrityksesi tai yhteisösi kotisivulle

Lue lisää Chilen tilanteesta kansainvälisen Punaisen Ristin sivuilta

Lisätietoa perheiden yhdistämisestä Chilen maanjäristysalueella saat Punaisen Ristin kansainvälisen komitean sivuilta: www.icrc.org/familylinks