Punainen Risti auttaa Sri Lankassa ja Australiassa

Sri Lankassa useita päiviä kestäneet rankkasateet ja niiden aiheuttamat tulvat ovat koetelleet yli miljoonaa ihmistä, joista suurin osa on joutunut pakenemaan kodeistaan. Ihmisiä on myös kateissa ja veden alle on jäänyt Yli 80 000 hehtaaria riisipeltoja.

Sri Lankassa useita päiviä kestäneet rankkasateet ja niiden aiheuttamat tulvat ovat koetelleet yli miljoonaa ihmistä, joista suurin osa on joutunut pakenemaan kodeistaan. Ihmisiä on myös kateissa ja veden alle on jäänyt Yli 80 000 hehtaaria riisipeltoja. Sri Lankan meteorologit ovat varoittaneet voimakkaiden sateiden jatkuvan viikonloppuna ja tilannetta pahentaa mahdollisesti myös ilman kylmeneminen.  

Sri Lankan Punaisen Ristin työntekijät ja vapaaehtoiset ovat auttaneet viranomaisia evakuoinnissa, sairaaloiden siivoamisessa ja majoituspaikkojen etsimisessä kotinsa menettäneille. Sri Lankan Punainen Risti on myös toimittanut tulvan uhreille juomavettä, ruokaa ja hätäaputarvikkeita. Sadekausi Sri Lankassa alkoi joulukuun alussa ja sen aikana on Punainen Risti antanut hätäapua noin 6000 perheelle. Rankkasateiden myötä avustustyön tarve on kasvanut entisestään. Sri Lankan Punainen Risti ja kansainvälinen Punainen Risti avustavat tulvan uhreja noin 80 000 eurolla. Sri Lankan Punainen Risti on suunnannut varoja pahiten tuhoutuneiden alueiden osastoille, jotta ne voivat antaa välitöntä hätäapua paikan päällä.

Tulvat koettelevat edelleen myös Australiaa, missä paikallinen Punainen Risti ylläpitää muun muassa evakuointikeskuksia Brisbanessa ja kiertää auttamassa ovelta ovelle Brisbanessa sekä 17 paikkakunnalla Australian keski- ja kaakkoisosissa. Tuhannet australialaiset ovat yöpyneet muun muassa urheilukeskuksiin pystytetyissä evakuointikeskuksissa ja Punainen Risti on myös avannut vuorokauden ympäri päivystävän puhelinkeskuksen, jossa yli 60 Punaisen Ristin vapaaehtoista auttavat läheisensä kadottaneita omaisia.

Lisätietoa Sri Lankan tulvista kansainvälisen Punaisen Ristin sivuilla

Lisätietoa Australian tulvista Australian Punaisen Ristin sivuilla

Apuasi tarvitaan!

Avustustyömme rahallinen tukeminen on yksinkertainen ja tehokas tapa auttaa katastrofien uhreja. Lahjoittamalla katastrofirahastoomme olet mukana varmistamassa, että voimme auttaa nopeasti silloin kun apua tarvitaan.

Tee lahjoitus katastrofirahaston tilille numero 221918-68000
IBAN: FI06 2219 1800 0680 00, SWIFT/BIC: NDEAFIHH