Yritysyhteistyön periaatteet

Kolme nuorta naista Punaisen Ristin vapaaehtoisliiveissä hymyilee ja halaa toisiaan.
Kuva: Alejandro Lorenzo / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin toimintaa ohjaavat vahvat perusperiaatteet.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen toimintaa ohjaavat seitsemän perusperiaatetta: inhimillisyys, tasapuolisuus, puolueettomuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys. Nämä periaatteet ohjaavat myös Suomen Punaisen Ristin yhteistyötä yritysten kanssa.

Olemme arvojemme mukaisesti avoin, palvelualtis, aikaansaava ja yhteistyökykyinen kumppani. Yritysyhteistyömme lähtökohtana on yhteinen arvopohja ja toiminnan vaikuttavuuden kasvattaminen.

  • Teemme yhteistyötä vastuullisesti toimivien, ympäristö- ja sosiaalisesta vastuustaan huolehtivien yritysten kanssa. Teemme yhteistyötä lähtökohtaisesti vakiintuneiden toimijoiden kanssa.

  • Toimintamme yritysten kanssa on avointa. Viestimme aktiivisesti siitä, millaista yhteistyötä yritysten kanssa teemme.

  • Tavoittelemme aktiivisesti kumppanuuksia, jotka lisäävät joko osaamista tai resursseja puolin ja toisin. Olemme avoimia uudenlaisille tavoille toimia yhteistyössä yritysten kanssa.

  • Ymmärrämme yritysyhteistyön merkityksen toimintamme kehittämisen kannalta ja pyrimme huomioimaan yhteistyössämme molempien osapuolien tarpeet.

  • Emme tee yhteistyötä arvojemme tai periaatteidemme vastaan toimivien yritysten kanssa. Emme tee yhteistyötä ase-, tai tupakkateollisuuden kanssa.

  • Punaisen Ristin tunnus on suojeltu ja sen käytöstä sovitaan yritysyhteistyössä aina erikseen osapuolten kesken.

Lue vuosikertomuksistamme lisää yritysyhteistyöstä