Sodassakin on säännöt

Sodassakin on säännöt -oppimateriaalipaketti tutustuttaa oppilaat sodan oikeussääntöihin. Materiaalissa kerrotaan sodan vaikutuksista ja Punaisen Ristin avustustoiminnasta sota-alueilla.

Tilaa koulujen uutiskirje!

Yläkouluun ja toiselle asteelle suunnattu oppimateriaali uudistuu. Kokonaisuus tulee sisältämään kahdeksan eri oppituntia erilaisilla teemoilla (mm. lapset sodassa, sota ja media, sotarikokset, ihmisoikeudet, sotavangit, sotaa paossa ja avustustyö sota-alueella). Tunnit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, voit valita niistä omana työhösi parhaiten soveltuvat. Tällä hetkellä kokonaisuudesta on valmiina 5 ensimmäistä oppituntia, loput valmistuvat kevään 2019 aikana. 

Materiaali on helppo ottaa käyttöön eikä se vaadi suurta etukäteistyötä. Se sisältää tekstin ja eri tasoisten tehtävien lisäksi videoita sekä teemoihin liittyviä ajankohtaisia artikkeleita tehtävineen. Kokonaisuus on rakennettu  digitaaliselle oppimisalustalle yhteistyössä digitaalisia oppikirjoja tuottavan Cloubin kanssa.

Uudistuneen oppimateriaalin löydät täältä. Oppilaasi voivat käyttää oppimateriaalia suoraan linkin kautta, kirjautumatta. Kokonaisuus on suunniteltu käsiteltäväksi opettajan johdolla, vaikka osan tehtävistä oppilaat voivatkin tehdä itsenäisesti. Opettajan ohjeet  oppimateriaalin käyttöön voit tilata rekisteröitymällä täällä.

Huom. Oppimateriaali ja sen tueksi suunniteltu oppimispeli uudistuu syksyllä 2018. Materiaali sisältää tekstin ja tehtävien lisäksi videoita sekä teemoihin liittyviä ajankohtaisia artikkeleita.