Lahjoitukset käytetään auttamistyöhön

Zimbabwelaisia poikia vesitynnyrin äärellä.
Kuva: Saara Mansikkamäki / Suomen Punainen Risti

Lahjoittamalla autat kaikkein eniten apua tarvitsevia Suomessa ja maailmalla.

Punaiselle Ristille tehty lahjoitus merkitsee konkreettista apua heikoimmassa asemassa oleville. Lahjoittajana olet tärkeä osa avun ketjua – ilman lahjoittajia ei olisi apua. Pienikin summa voi vaikuttaa ratkaisevasti toisen ihmisen elämään kriisin tai katastrofin keskellä.

Voit valita lahjoituskohteeksi

Voit olla varma, että lahjoituksesi menee perille. Lahjoitetusta eurosta vähintään 80 senttiä menee auttamistyöhön; hallinnollisia kuluja on enintään 20 prosenttia.

Hätäapua katastrofin keskelle

Katastrofirahaston varoilla autamme kaikkein suurimmassa hädässä olevia ihmisiä maailmalla ja Suomessa. Keräämme rahastoon sitomattomia varoja, jotta olemme aina valmiita auttamaan siellä missä apua kulloinkin eniten tarvitaan. Hirmumyrskyssä kotinsa menettäneet, sodan kauhuja paenneet tai kuivuuden vuoksi nälkää näkevät saavat suojaa, terveydenhoitoa, ruokaa ja puhdasta vettä.

Suomessa vapaaehtoiset ovat läsnä hädän hetkellä. He toimivat viranomaisten apuna tai antavat henkistä tukea. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat, epidemiat ja suuronnettomuudet.

Turvaverkko kaikille Suomessa asuville

Kotimaan lahjoituksesi tuella Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat valmiina auttamaan kaikkialla Suomessa vuoden jokaisena päivänä. He auttavat esimerkiksi onnettomuustilanteissa, tukevat kriisin keskellä, jakavat ruoka-apua ja huolehtivat yksin asuvista poikkeuksellisissa oloissa. Käytämme lahjoitettuja varoja vapaaehtoisten kouluttamiseen, tukemiseen ja varustamiseen.

Ystävä yksinäiselle

Lahjoittamalla tuet tärkeää työtä yksinäisyyden vähentämiseksi Suomessa. Lahjoitetuilla varoilla koulutamme vapaaehtoisia ystäviä toisen ihmisen seuraa kaipaaville. Ystävä voi toimia juttuseurana, asiointiapuna tai vaikka lenkkikaverina. Verkkoystävän kanssa voi jakaa ajatuksia ja keskustella anonyymisti sähköpostiviestein tai keskustelusovelluksissa.

Keskusteluapua ja yösija nuorelle

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat nuorille ja heidän läheisilleen apua arjen haasteissa ja ristiriitatilanteissa. Turvatalolle voi tulla milloin vain, ilman lähetettä, jos isot tai pienet huolet painavat mieltä. Lahjoittajien ansiosta nuoret saavat keskusteluapua verkossa ja kasvokkain, tilapäistä majoitusta, apua unirytmin löytämiseen sekä tukea itsenäistymiseen.