Lahjoita katastrofirahastoon

< Vaihda lahjoituskohdetta
ICRC

Lahjoituksesi merkitsee sairaalahoitoa, ruokaa, ja puhdasta juomavettä avun tarpeessa oleville. Juuri nyt apua tarvitaan esimerkiksi Syyriassa, Afganistanissa, Zimbabwessa ja Mosambikin myrskytuhoalueella.

Punaisen Ristin kenttäsairaala auttaa Al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa, jossa valtaosa asukkaista on naisia ja lapsia. Avun tarve on suuri ja kuuma kesä vaikeuttaa oloja entisestään. Sairaalassa työskentelee tällä hetkellä seitsemän Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijää. 
 
Muuttuva ilmasto kurittaa ankarasti maapallon köyhimpiä ihmisiä. Kuivuudella on katastrofaaliset seuraukset siellä missä maanviljely ja karjankasvatus on ainoa keino ruokkia perhe. Juuri nyt lahjoittajamme auttavat ihmisiä Afganistanissa, jossa kuivuus tuhosi ensin ihmisten elinkeinon ja sitä seuranneet rankkasateet pyyhkäisivät kodit ja vähäisen omaisuuden mennessään. Myös Zimbabwessa nälkää näkevien määrä kasvaa, sillä pitkäkestoinen kuivuus on tuhonnut sadon. Monin paikoin kyseessä on jo humanitaarinen hätätila, jonka ennustetaan pahenevan. Lahjoituksesi merkitsee pikaista ruoka-apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille.
 
Mosambikiin maaliskuussa iskeneen hirmumyrsky Idain arvioidaan olevan jopa pahin säähän liittyvä luonnonkatastrofi eteläisellä pallonpuoliskolla. Sadat tuhannet myrskyssä ja tulvissa kotinsa menettäneet ihmiset tarvitsivat kiireesti suojaa, vettä, ruokaa ja terveydenhoitoa. 
 
Katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla autetaan myös kotimaassa. Tulipalot ja suuronnettomuudet ovat esimerkkejä äkillisistä onnettomuuksista, joihin varautuminen on arkipäiväämme täällä Suomessa. 

Katastrofirahastoon tehtyjä lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi lahjoituksia voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

 

Sinun tukesi on merkityksellistä

Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoitusten lisäksi Suomen Punainen Risti saa tukea humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön mm. ulkoasiainministeriöltä ja Euroopan unionilta.

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Saaja: Punainen Risti. Viite 5186.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.