Lahjoita katastrofirahastoon

< Vaihda lahjoituskohdetta

Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia katastrofirahastoon. Lahjoituksesi takaa nopean avun luonnonmullistusten ja sotien uhreille maailmalla, sekä äkillisen onnettomuuden kohdanneille Suomessa.

Juuri nyt lahjoituksia tarvitaan erityisesti Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava.
 
Suomessa katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla autetaan esimerkiksi tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2017 Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa ympäri Suomen.
 
Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.
 

Sinun tukesi on merkityksellistä

Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoitusten lisäksi Suomen Punainen Risti saa tukea humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön mm. ulkoasiainministeriöltä ja Euroopan unionilta.

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00. Saaja: Punainen Risti. Viite 5186.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.
 

 

Kampanjat