Lahjoita katastrofirahastoon

< Vaihda lahjoituskohdetta
Denis Onyodi

Lahjoituksesi takaa nopean avun luonnonmullistusten ja sotien uhreille. Se merkitsee ruokaa, puhdasta juomavettä ja terveydenhuoltoa avun tarpeessa oleville. Tällä hetkellä apua tarvitaan esimerkiksi Mosambikissa, Zimbabwessa, Syyriassa ja Jemenissä.

Juuri nyt apua tarvitaan Mosambikissa, jonne iskeneen hirmumyrsky Idain arvioidaan olevan mahdollisesti pahin säähän liittyvä luonnonkatastrofi eteläisellä pallonpuoliskolla.
 
”Tilanne on katastrofaalinen. Meillä on todellinen kiire. Ensimmäinen ja tärkein tehtävä on yrittää pelastaa ihmisiä”, sanoo Punaisen Ristin suomalainen viestintäkoordinaattori Caroline Haga Mosambikista.
 
Sadat tuhannet kotinsa menettäneet ihmiset tarvitsevat nyt kiireesti suojaa, vettä, ruokaa ja terveydenhoitoa. Sinun avullasi voimme auttaa katastrofien uhreja. 
 
Myös Zimbabwessa nälkää näkevien määrä kasvaa sillä pitkäkestoinen kuivuus on tuhonnut sadon. Monin paikoin kyseessä on jo humanitaarinen hätätila, jonka ennustetaan pahenevan.  Lahjoituksesi merkitsee pikaista ruoka-apua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville ihmisille.
 
Jemenissä arviolta sata lasta kuolee nälkään tai sairauksiin joka päivä.Usean vuoden sisällissodalla on ollut katastrofaaliset seuraukset Jemenin siviiliväestölle. Maan terveydenhuolto, elintarviketuotanto ja talous ovat romahtaneet. Puhdasta juomavettä ei ole. Tällä hetkellä yli 22 miljoonaa ihmistä, eli yli 80 % koko väestöstä on avun tarpeessa. Sinä voit auttaa lahjoittamalla. 
 
Katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla autetaan myös kotimaassa. Tulipalot ja suuronnettomuudet ovat esimerkkejä äkillisistä onnettomuuksista, joihin varautuminen on arkipäiväämme täällä Suomessa. 

Katastrofirahastoon tehtyjä lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi lahjoituksia voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

 

Sinun tukesi on merkityksellistä

Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoitusten lisäksi Suomen Punainen Risti saa tukea humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön mm. ulkoasiainministeriöltä ja Euroopan unionilta.

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH. Saaja: Punainen Risti. Viite 5186.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.