Lahjoita katastrofirahastoon

< Vaihda lahjoituskohdetta
ICRC

Lahjoituksesi takaa avun luonnonmullistusten ja sotien uhreille. Tällä hetkellä avun tarve on huutava esimerkiksi Jemenissä, jossa arviolta sata lasta kuolee nälkään tai sairauksiin joka päivä. Auta meitä antamaan ruokaa, puhdasta juomavettä ja terveydenhuoltoa.

Usean vuoden sisällissodalla on ollut katastrofaaliset seuraukset Jemenin siviiliväestölle. Maan terveydenhuolto, elintarviketuotanto ja talous ovat romahtaneet. Puhdasta juomavettä ei ole. Tällä hetkellä yli 22 miljoonaa ihmistä, eli yli 80 % koko väestöstä on avun tarpeessa. Sinä voit auttaa lahjoittamalla. 
 
Katastrofirahastoon tehtyjä lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi lahjoituksia voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.
 
Lahjoituksia tarvitaan myös esimerkiksi Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava.
 
Katastrofirahastoon lahjoitetuilla varoilla autetaan myös kotimaassa. Tulipalot ja suuronnettomuudet ovat esimerkkejä äkillisistä onnettomuuksista, joihin varautuminen on arkipäiväämme täällä Suomessa. 
 

Sinun tukesi on merkityksellistä

Katastrofirahaston lahjoituksista noin 90 % saadaan yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoitusten lisäksi Suomen Punainen Risti saa tukea humanitaariseen apuun ja kehitysyhteistyöhön mm. ulkoasiainministeriöltä ja Euroopan unionilta.

Tilitiedot

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla katastrofirahaston tilille FI06 2219 1800 0680 00. Saaja: Punainen Risti. Viite 5186.
 

Ryhtyisitkö kuukausilahjoittajaksi?

Kuukausilahjoittajana takaat avun jatkuvuuden. Säännöllisten lahjoitusten ansiosta avustustarvikkeet ja -työntekijät ovat valmiina heti, kun jotain sattuu Suomessa tai maailmalla.
 

 

Kampanjat