25.03.2024

Tiimihenkeä ja upeita kohtaamisia

Punaisen Ristin vapaaehtoinen lipaskerääjä ottaa hymyilevältä henkilöltä vastaan lahjoituksen keräyslippaaseen.
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Alkon työtekijät saivat lähteä Nälkäpäivä-lipaskerääjiksi työajalla. Lue, miltä kerääminen tuntui.

Jo useampana syksynä Alko on tarjonnut työtekijöilleen ikimuistoisen elämyksen ja tilaisuuden auttaa hädänlaisia. Yhtiö kannusti työntekijöitään käyttämään työaikaa Punaisen Ristin Nälkäpäivä-lipaskerääjänä.

Kolmekymmentä työtekijää ympäri maan lähtivät kaduille, toreille, markettien ja omien myymälöidensä edustoille keräämään rahaa hyvään tarkoitukseen.

Wau, totesi ventovieras ihminen, kun ensimmäisen keräyslippaani täyttyi jo puolilta päivin. Toisen lippaan keräsin täyteen seuraavana päivänä. Sain hyvän potin Punaiselle Ristille, ja hyvä mieli tuli myös arvostuksesta, jota kerääjänä sain ohikulkijoilta.
Alkon työntekijä

Alkon asiakkaat lahjoittivat myös myymälöissä kassoille tuotuihin keräyslippaisiin. Näin työntekijät ovat kartuttaneet tuhansilla euroilla Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoa. Lahjoituksilla autetaan hädänalaisia Suomessa ja ulkomailla äkillisen luonnonkatastrofin, konfliktin tai muun kriisin sattuessa. 

Tohtisiko häiritä?

Usein tuntuu, ettei kiireisiä ohikulkijoita viitsisi häiritä. Nälkäpäivänä keräämään lähtenyt Alkon vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen sanoo, että lipaskerääjältä vaaditaan pientä rohkeutta lähestyä ohitse rientäviä ihmisiä. Jos taas löytää hyvän keräyspaikan ja -ajan, niin rahaa kilisee lippaaseen kuin itsestään.

Lippaaseen kerääminen tuntuu kivalta, mutta samalla rankalta.

-Toimistotyöntekijästä seisominen tuntuu yllättävän raskaalta. Minulle sopiva keräysaika on pari kolme tuntia kerrallaan, Valtonen kertoo.

Lipaskeräyksen idea onkin, että jokainen kerää juuri sen ajan, kuin itselle sopii. Jo tunnissa ehtii hyvin. Pienistäkin keräyspoteista kertyy yhdessä iso summa.

Kerääminen nosti tiimihenkeä

Ohikulkijat suhtautuvat Punaisen Ristin lipaskerääjiin yleensä positiivisesti, ja jotkut jäävät toviksi juttelemaan. Osa kerääjistä sai siten tilaisuuden kertoa lahjoittajille, että työnantaja mahdollistaa osallistumisen Nälkäpäivään. Alko sai kiitosta, ja kehut välitettiin yhtiön johdolle asti.

Jälkeenpäin työntekijät jakoivat kokemuksiaan keräyspäivistä. Päivät täyttyivät mieleenpainuvista kohtaamisista ohikulkijoiden kanssa, ja niistä sai hyvän mielen myös itselle.

-Kerääminen nosti meidän tiimihenkeämme ja yhdisti työporukkaa, Valtonen summaa.

Alko tukee vastuullisuustavoitteitaan tekemällä yhteistyötä järjestöjen kanssa. Valtonen kertoo, että Punainen Risti ja Nälkäpäivä valikoituivat kohteeksi, koska Nälkäpäivällä on pitkä perinne ja Punainen Risti on luotettava, tuttu ja puolueeton toimija.

Nälkäpäivään osallistuminen oli helppoa

-Lipaskeräys on hyvin organisoitu ja helppo tapa toimia vapaaehtoisena. Kerääjäksi voi tulla matalalla kynnyksellä. Kouluttautumista eri tarvita, mutta käytännön ohjeita saa Punaiselta Ristiltä oman keräyksen tueksi, Valtonen kertoo.

Näin yritys voi osallistua

Nälkäpäivä-keräykseen voi lahjoittaa syyskuun ajan. Lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 26.-28.9.2024.

Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia katastrofirahastoon. Lahjoitusten avulla voidaan auttaa nopeasti ja tehokkaasti siellä, missä tarve kulloinkin on suurin.

Lahjoituksen teko on helppoa, ja voit lahjoittaa usealla eri tavalla. Lahjoituksen tehnyt yritys saa linkin viestintämateriaaleihin.

Lahjoita netissä

Maksutavat: suomalaiset verkkopankit, luottokortit Visa ja Master, MobilePay, Pivo ja Siirto. Yritykset voivat myös tilata sähköisen tai paperisen laskun. Lasku toimitetaan 4-5 työpäivän kuluessa.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.

Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun Punaiselle Ristille. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. 

Paytrail Oyj
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä lahjoittajapalveluumme.

Tilitiedot

Tili: OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Suomen Punainen Risti. Viite: 5186.

Tee lahjoitus ja tule mukaan auttamaan. Saat käyttöösi somekuvia ja allekirjoitusbannerin, joilla voitte kertoa vastuullisuusteostanne asiakkaille ja muille sidosryhmille.

Esimerkki viestintämateriaalista

Kun lahjoitat netissä, saat sähköpostiisi viestin otsikolla "Kiitos lahjoituksestasi Punaiselle Ristille". Lahjoituksen tehnyt yritys voi ladata käyttöönsä lahjoittajan viestintäpaketin. Linkki materiaaleihin löytyy samasta sähköpostista.

Ota yhteyttä jos teet lahjoituksen muulla tavoin, niin toimitamme sinulle linkin viestintämateriaaleihin.

Voit kertoa lahjoituksesta sosiaalisessa mediassa, verkkosivuilla ja sähköpostin allekirjoituksessa. Bannerit voi linkittää esimerkiksi sivuille punainenristi.fi, rodakorset.fi tai redcross.fi.

Ota rohkeasti yhteyttä

Autamme mielellämme yrityslahjoittamiseen ja yritysten tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Lähetä sähköpostia lahjoitukset@punainenristi.fi tai soita 020 701 2192 (ma-pe klo 8.30-16). 

Nälkäpäivä-keräys tunnetaan parhaiten vapaaehtoisista lipaskerääjistä punaisissa liiveissä. Tunnistatko heistä välittyvän auttamisen ja yhdessätekemisen ilon?

Nälkäpäivän lipaskeräys jalkautuu ympäri Suomen 26.-28.9.2024. Vapaaehtoistyötä on voi tehdä kätevästi omalla paikkakunnalla. Tulkaa yhdessä mukaan!

Etsi paikkakuntasi Nälkäpäivä-tapahtuma

Voitte myös perustaa yrityksellenne nettikeräyksen, ja kutsua henkilöstön, sidosryhmät ja asiakkaat mukaan auttamaan syyskuun aikana.

Perusta oma nettikeräys

Nälkäpäivä-keräys tunnetaan parhaiten vapaaehtoisista lipaskerääjistä punaisissa liiveissä. He jalkautuvat hankkimaan lahjoituksia ympäri Suomen 26.-28.9.2024.

Pukeutuisiko verkkosivusikin "punaiseen" lipaskeräyksen ajaksi?

Verkkosivuston päälle asettuvan overlay-bannerin avulla sivustosi toimii kuiten vapaaehtoinen lipaskerääjä: keskeytät ystävällisesti sivullesi tulevan kävijän lahjoituspyynnöllä, ja pyydät häntä osallistumaan Nälkäpäivään. Voit valita sivustollesi sopivaksi oletuskieleksi suomen, ruotsin tai englannin.

Sivuston käyttäjille Nälkäpäivä-keräyslipas näytetään vain kerran, eikä se estä heitä jatkamasta sivustollesi normaalisti. Kävijä voi tämän jälkeen palata lahjoitussivulle sivustollasi näkyvän pienen painikkeen kautta. Tämä painike näkyy kävijöille kunnes sitä on kertaalleen painettu.

Kokeile miltä ilmoitus näyttää

Lisääthän koodin verkkosivullesi torstaiaamuksi 26.9., jotta sivuillasi kävijät kohtaavat lahjoituspyynnön heti lipaskeräyksen alkaessa.

Ole ajoissa testaamassa, sillä saatat tarvita teknisen yhteistyökumppanin tai it-osaajan tukea overlay-bannerin käyttöönottoon sekä sen poistamiseen sivustolta.

Katso koodi ja ohjeet täältä

Palvelun tuottaa Esmes Digital Studio.

Jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia koskien javascript koodin asennusta tai toimintaa, ole yhteydessä support@esmes.fi

Voitte perustaa yrityksellenne nettikeräyksen, ja kutsua henkilöstön, sidosryhmät ja asiakkaat mukaan auttamaan. Keräykseen voi lahjoittaa pesämunan, tai vaikkapa tuplata henkilökunnan lahjoittaman summan.

Keräyksen perustaminen on nopeaa ja helppoa. Katso ohjeet.

Aloita oma keräys

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin tunnetuin ja näkyvin kampanja syksyisin. Se tuo turvaa katastrofin sattuessa tai poikkeuksellisissa oloissa – sekä maailmalla että kotimaassa.

Kampanjakumppanuuden arvo on vähintään 50 000 €.

Keskustellaan yrityksesi toiveista tarkemmin, ota yhteyttä: Tuuli Lahti, varainhankinnan asiantuntija, 040 359 3938 tai yritykset@punainenristi.fi

Kysy Nälkäpäivä-keräyksestä