Kolme hymyilevää ala-asteen oppilasta.

Järjestä tapahtuma tai teemapäivä

Kuva: Jenna Lehtonen / Suomen Punainen Risti

Uskomme, että lapset ja nuoret haluavat auttaa – oli kyse sitten ensiavusta, yksinäisen vanhuksen ilahduttamisesta tai keräyksestä, jolla autetaan hädässä olevia.

Kampanjamme tarjoavat mahdollisuuden tehdä hyvää koko luokan voimin. Oppilaat pääsevät auttamaan heikoimmassa asemassa olevia Suomessa ja maailmalla. Samalla voitte pohtia yhdessä auttamisen merkitystä.

Tutustu kampanjoihimme ja poimi vinkit tapahtumien järjestämiseen!

Ohjeet ja vinkit koulujen Nälkäpäivään
Ohjeet ja vinkit koulujen Nälkäpäivään

Ystävänpäivä on tärkeimpiä kampanjoitamme ‒ onhan Punainen Risti tuonut Suomeen ajatuksen päivästä nimenomaan ystävyyden päivänä. Kampanja-aikana haluamme muistuttaa, että jokainen voi vähentää yksinäisyyttä ottamalla toiset ihmiset huomioon, ihan tavallisin teoin.

Oppimateriaalipalvelustamme löydät erilaisia ystävyyteen ja kaveritaitoihin liittyviä oppimateriaaleja. Voitte myös ilahduttaa luokkanne kanssa vaikkapa läheisen palvelutalon vanhuksia!

Kampanjaviikkoa vietetään ympäri Suomea vuosittain YK:n rasisminvastaisen päivän 21.3. ympärillä. Rasisminvastaisella viikolla edistetään yhdenvertaisuutta ja korostetaan yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa. Jokainen kantaa vastuun omista asenteistaan ja valinnoistaan. Rasisminvastaisuus on myös osa Punaisen Ristin toimintaa ympäri vuoden.

Rasisminvastaisen viikon kampanjamateriaalit sekä muut yhdenvertaisuuteen liittyvät oppimateriaalit löydät oppimateriaalipalvelustamme.

Lue lisää syrjinnän ehkäisemisestä.

Punaisen Ristin viikkoa vietetään vuosittain toukokuun alussa Punaisen Ristin perustajan Henry Dunant’n syntymäpäivän kunniaksi. Viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa, ja sen tarkoitus on muistuttaa ensiaputaitojen tärkeydestä.

Haluamme haastaa myös koululaiset kokeilemaan ensiavun antamista ja oppimaan uutta! Tutustu ensiapuaiheisiin oppimateriaaleihimme.

Päivätyökeräyksessä eli taksvärkissä oppilaat keräävät omalla työllään varoja Nuorten turvataloille tai katastrofirahastoon. Työpäivän voi tehdä yrityksessä tai auttaa kotona vaikkapa siivous- ja pihatöissä. Punainen Risti ottaa oppilaille vakuutuksen keräyspäivän ajaksi. Tutustu Päivätyökeräyksen ohjeisiin ja materiaaleihin.

Nälkäpäivä-keräyksessä oppilaat ovat aktiivisia auttajia. Kampanjaan osallistuminen vahvistaa aktiivista kansalaisuutta, tuo koulupäivään toiminnallisuutta ja tukee vuorovaikutustaitojen kehittymistä.

Voitte perustaa nettikeräyksen, järjestää lipaskeräyksen tai liittyä osaksi kerääjäjoukkoa, joka täyttää kadut Punaisen Ristin väreissä. Keräysvarat suunnataan katastrofirahastoon. Lue lisää ja tule mukaan auttamaan!

Katastrofin hetkellä koulunne voi auttaa keräämällä varoja katastrofirahastoon.

Netissä: Perusta koululle oma nettikeräys ja jaa keräyslinkkiä netissä, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilla.

Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (lahjoitus 15 €).

MobilePaylla: Lahjoita haluamasi summa numeroon 10900.

Lisätietoja: keraykset@punainenristi.fi

 

Haluatko vinkkejä oppituntien ja tapahtumien suunnitteluun?