Koulujen aamunavaukset

Jenna Lehtonen
Kuvaaja: Jenna Lehtonen

Punaisen Ristin aamunavaukset käsittelevät tärkeitä teemoja rasismista päihteisiin ja sodan säännöistä luonnonkatastrofeihin.

Opettaja, tilaa hyödyllinen uutiskirjeemme

Valmiita aamunavauksia voit hyödyntää erityisesti Ystävänpäivänä helmikuussa, Rasisminvastaisella viikolla maaliskuussa,  Punaisen Ristin viikolla toukokuussa ja Nälkäpäivän aikaan syyskuussa.

 

Punaisen Ristin viikkoa vietetään aina toukokuussa. Silloin haluamme muistuttaa ensiaputaitojen tärkeydestä. Näissä aamunavauksissa kerrataan esimerkkien avulla miten toimia, kun joku tarvitsee apua.
Nämä yläkoululaisille suunnatut aamunavaukset keskittyvät ehkäisevään päihdetyöhön. Aamunavauksissa korostetaan valintojen merkitystä,  Punaisen Ristin tavoitteena onkin päihdeilmastonmuutos.  
Ystävänpäivänä Suomen Punainen Risti haluaa muistuttaa inhimillisyydestä ja heikomman puolelle asettumisesta. Lapsista ja nuorista joka viides kokee jossakin vaiheessa yksinäisyyttä. Aamunavaukset johdattavat pohtimaan, mitä jokainen voi tehdä yksinäisyyden vähentämiseksi.Tulostettavien korttipohjien avulla oppilaat voivat aamunavauksen yhteydessä pohtia, miltä ystävyys/yksinäisyys tuntuu ja millaisen pienen kivan teon tänään voisi tehdä toiselle.
Aamunavauksissa opetetaan, että sodassakin on säännöt, ja pohditaan elämää sodan keskellä. Aamunavaus sopii yläkouluille ja lukioille.