Kaikki saman arvoisia!

Eeva Anundi/Ei rasismille! -hanke
Kuvaaja: Eeva Anundi/Ei rasismille! -hanke

Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja erilaisuuteen liittyviä pelkoja. Kouluissa niistä on kuitenkin hyvä puhua yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Näin rakennamme turvallisempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Alakouluille suunnatun materiaalin avulla haluamme rohkaista erilaisuuteen perustuvan syrjinnän avoimempaan käsittelyyn luokkahuoneissa. Materiaalit ovat helposti käyttöön otettavia ja ne käsittelevät rasismia, moninaisuutta, sekä suomalaisuutta.

Opettaja, tilaa hyödyllinen uutiskirjeemme!
Opettajan uutiskirje ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje tästä.

Aamunavaukset rasisminvastaisiin teemoihin löydät täältä. Aamunavauksen yhteydessä tai muuten tunnilla voit herätellä keskustelua teemasta esimerkiksi seuraavien videoiden avulla:

- Antti Kleemolan Kaikki kaikkien puolelella musiikkivideo tästä.

- Asennetalkoot johdattaa keskustelemaan siitä, mistä kielteiset asenteet kumpuavat ja voiko niitä muuttaa.

Tunnin tarkoituksena on miettiä ennakkoluulojen ja asenteiden merkitystä ja asettua erilaisen ihmisen asemaan sekä pohtia, miten ennakkoluuloista ja syrjivistä asenteista voi päästä eroon. Tuntiin liittyvän videon löydät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=VPr6mQ-QoKw.
Mielikuvia monikulttuurisuudesta käsittelee perinteisiä monikulttuurisuuteen liittyviä ennakkokäsityksiä ja haastaa pohtimaan niiden syitä. Materiaali sisältää opettajan ohjeen tunnin rakentamiseen sekä kuvista koostuvan Power Point -esityksen.
Koulurastin aiheena on kiusaaminen ja koulukiusaamisen estäminen.
Koulurastin tarkoituksena on saada oppilas ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa ja kannustaa heitä näkemään erilaisuus rikkautena.
LiiteKoko
PDF icon Erilaiset ystävät opettajalle997.65 KB