Kaikki saman arvoisia!

Eeva Anundi/Ei rasismille! -hanke
Kuvaaja: Eeva Anundi/Ei rasismille! -hanke
Opettaja, tilaa hyödyllinen uutiskirjeemme!
Opettajan uutiskirje ilmestyy noin 10 kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje tästä.

Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja erilaisuuteen liittyviä pelkoja. Kouluissa niistä on kuitenkin hyvä puhua yhdessä luotettavan aikuisen kanssa. Näin rakennamme turvallisempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Alakouluille suunnatun materiaalin avulla haluamme rohkaista erilaisuuteen perustuvan syrjinnän avoimempaan käsittelyyn luokkahuoneissa. Materiaalit ovat helposti käyttöön otettavia ja ne käsittelevät rasismia, moninaisuutta, sekä suomalaisuutta.
 
Aamunavaukset ja videopohdintatehtävät rasisminvastaisiin teemoihin löydät uudesta digitaalisesta oppimateriaalipalvelustamme, löydät sen täältä:  www.sproppimateriaalit.fi.
 
Aamunavauksen yhteydessä tai muuten oppitunnilla voit herätellä keskustelua teemasta myös Antti Kleemolan Kaikki kaikkien puolella -musiikkivideon avulla.
 
Mielikuvia monikulttuurisuudesta käsittelee perinteisiä monikulttuurisuuteen liittyviä ennakkokäsityksiä ja haastaa pohtimaan niiden syitä. Materiaali sisältää opettajan ohjeen tunnin rakentamiseen sekä kuvista koostuvan Power Point -esityksen.
Koulurastin aiheena on kiusaaminen ja koulukiusaamisen estäminen.
Koulurastin tarkoituksena on saada oppilas ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa ja kannustaa heitä näkemään erilaisuus rikkautena.
LiiteKoko
PDF icon Erilaiset ystävät opettajalle997.65 KB