Humanitaarinen apu

Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen / Suomen Punainen Risti

Suomen Punainen Risti on osallistunut perustamisvuodestaan 1877 lähtien kansainväliseen humanitaariseen avustustoimintaan. Erityisvahvuutemme on kyky toimittaa humanitaarista apua nopeasti, tehokkaasti ja korkeatasoisesti.

Ari Räsänen / Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin nopean avustustoiminnan yksiköt lähetetään auttamaan sodan tai luonnononnettomuuden uhreja silloin, kun apua tarvitaan nopeasti.

Stewart Gray

Yleissairaala lähetetään katastrofialueelle, jossa ei ole tarjolla riittäviä terveydenhuollon palveluja niiden esimerkiksi tuhouduttua maanjäristyksessä. Sairaalan mukana alueelle lähetetään myös kenttälaboratorio.

Steward Gray

Kirurginen sairaala on suunniteltu hoitamaan sodan uhreja, mutta se on tarpeellinen myös monissa luonnonkatastrofeissa, kuten asutuskeskuksessa tapahtuneessa voimakkaassa maanjäristyksessä.

Stewart Gray

Katastrofialueille voidaan lähettää kiinteässä paikassa toimivia tai liikkuvia terveysasemia. Terveysasema lähetetään katastrofialueelle, jos sieltä puuttuvat perusterveydenhuollon palvelut tai niitä ei ole riittävästi.

Stewart Gray

Hätämajoitusleiri muodostuu perheteltoista. Mitä enemmän leirissä on telttoja, sitä paremmat toiminnot ja palvelut leirillä on. Kokonainen 10k-telttaleiri majoittaa 10 000 ihmistä.

Stewart Gray

Punaisella Ristillä on noin puolentoista vuosisadan kokemus avunjakeluiden järjestämisestä. Kaikkein kaoottisimmassakin ympäristössä avunjakelu on suoritettava järjestäytyneesti, jotta siitä on todellista apua.

Stewart Gray

Logistiikan eli materiaalinhallinnan avulla muutetaan todeksi avun ketju, jonka kautta Punaisen Ristin lahjoituslippaaseen pudotettu kymmenen euron seteli muuttuu toisella puolella maailmaa vaikkapa kirurgin saksiksi, ruoanlaittoastioiksi tai säkiksi siemenviljaa.

Katastrofitilanteessa tieto- ja viestiliikenne usein ylikuormittuu ja pahimmassa tapauksessa koko järjestelmä voi romahtaa. Avun koordinoimisen ja tehokkaan perille saattamisen kannalta tietoliikenne on välttämätöntä.