Afrikka

Bob van Mol

Burundi on maailman köyhimpiä maita. Viime aikoina maata ovat koetelleet levottomuudet, joiden vuoksi yli 100 000 ihmistä on paennut kodeistaan naapurimaihin, kuten Tansaniaan.

Sijainti:
Bujumbura
Alyena Synenko / ICRC

Aseistettu konflikti, köyhyys ja kuivuus piinaavat vuonna 2011 itsenäistynyttä Etelä-Sudania. Maassa on käynnissä yksi aikamme vakavimmista ja laajamittaisimmista humanitaarisista kriiseistä. Vuonna 2016 kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatio Etelä-Sudanissa oli toiseksi suurin Syyrian jälkeen.

Sijainti:
Juba
Taru Tuohiniemi

Etiopiaa koskettaa El Niño-ilmiöön liittyvä kuivuus. Vaikka maa on vaurastunut, sen voimavarat eivät yksin riitä auttamaan heikoimmassa asemassa olevia.

Sijainti:
Addis Abeba
Kenian Punainen Risti

Kenia on yksi Afrikan suurimmista talouksista, mutta lähes puolet maan väestöstä elää köyhyydessä. Kuivuus on viime vuosina koetellut Keniaa kerta toisensa jälkeen.

Sijainti:
Nairobi
Romaric Bekourou

Keski-Afrikan tasavallan olosuhteet ovat olleet epävakaat siitä lähtien, kun maa itsenäistyi Ranskasta vuonna 1960. Sotilasvallankaappaukset ovat seuranneet toisiaan ja eri ryhmien väliset konfliktit vaikeuttavat elämää.

Sijainti:
Bangui
Kaisa Rouvinen / Suomen Punainen Risti

Malawissa köyhyys on sekä laajalle levinnyttä että syvään juurtunutta. Alle viisivuotiaista lapsista lähes puolet on kroonisesti aliravittuja. Perusterveyspalvelut eivät kata maaseudun asukkaiden tarpeita ja vain runsaalla 40 prosentilla ihmisistä on käytössä puhdasta juomavettä.

Sijainti:
Lilongwe
Moustapha Diallo

Punainen Risti kehittää terveyttä ja turvallisuutta Norsunluurannikolla.

Sijainti:
Yamoussoukro
Saara Mansikkamäki

Yli kymmenen vuotta kestäneen sisällissodan jälkeen Sierra Leonea ovat koetelleet terveyskriisit. Pitkäkestoinen työ auttaa toipumisessa.

Sijainti:
Freetown
Jarkko Mikkonen

Pitkään jatkunut kuivuus ja konflikti tekee Somaliasta yhden maailman köyhimmistä ja turvattomimmista maista. Punainen Risti auttaa niin konfliktialueilla kuin maan turvallisemmissa osissa.

Sijainti:
Mogadishu

Swazimaata on kohdannut kuivuudesta johtuva ruokapula. Suomen Punainen Risti jakaa Euroopan Unionin tuella käteisavustusta, jolla perheet voivat ostaa ruokaa.

Sijainti:
Lobamba
Jouko Ala-Outinen

Darfurin väkivaltaisuudet Sudanissa heijastuvat maan länsinaapuriin Tšadiin. Sotaa pakenevat sudanilaiset ovat asettuneet Tšadin itäosiin odottamaan kotimaansa rauhoittumista.

Sijainti:
N'Djamena

Talousvaikeudet, ilmastonmuutoksen lisäämät sään ääri-ilmiöt ja kuivuus ovat heikentäneet Zimbabwen humanitaarista tilannetta. Riittämätön ruoantuotanto ja toistuvat tulvat lisäävät haavoittuvuutta. Ihmiset sairastuvat puhtaan juomaveden ja käymälöiden puutteen sekä malarian ja muiden tarttuvien tautien takia.

Sijainti:
Harare